GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Un joc de pregătire foarte util!

0
142

CSM Focșani 2007 – CSU din Suceava 32-26 (19-11)

Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Popa, Țuțu – 2 goluri, Hrimiuc – 5, Mănescu – 6, Rață – 2, Eros – 4, Gramatic – 3, Marijanac – 2, Nuțu – 6, Popovici, Cozorici – 2, Sladic, Rotaru. Nu au jucat Ragea, Miroiu, Pătru, Mocanu, accidentați.

Cu meci oficial amânat la mijlocul săptămânii, CSM Focșani 2007 a avut vineri, 7 februarie, în Sala Polivalentă, un foarte util meci de pregătire, cu CSU din Suceava, liderul detașat al grupei A a campionatului Diviziei A la handbal. Cu mai mulți accidentați în lot – Marius Ragea, Valentin Mocanu, Valentin Pătru, Mihăiță Miroiu, toți jucători de bază, pentru antrenorul Dalibor Cutura era foarte important să vadă care pot fi variantele viabile pentru înlocuirea acestora în meciurile de campionat ce urmează. Este posibil ca, excepție făcând Ragea, care a fost operat și a cărui refacere va fi mai îndelungată, ceilalți jucători cu probleme medicale să revină mai repede în teren. Însă, cum paza bună trece primejdia rea, era nevoie de verificat într-un joc dificil soluțiile avute în vedere de antrenorul Focșaniului. Iar formația suceveană, veche cunoștință a focșănenilor, pe care o vom vedea din nou, din toamna viitoare, în Liga Națională, a fost un partener de joc foarte bun pentru focșăneni care au fost nevoiți să muncească mult pentru a câștiga. Oaspeții au etalat cunoscutele lor atribute – angajament total, dar în limitele regulamentului, dorința de a câștiga, cărora le-a adăugat repunerea rapidă în joc a mingii după gol sau după recuperare, cu care a surprins de multe ori apărarea gazdelor. Dacă în zona centrală Dalibor Cutura avea soluții validate, era de văzut ce variante de lucru are pentru extreme. Cu Suceava CSM 2007 a jucat preponderant cu Nuțu pe dreapta iar pe stânga au evoluat Hrimiuc, Popa și la final, Cozorici. Nu știu la ce concluzii a a juns antrenorul Focșaniului, dar din tribună echipa a arătat bine și într-o asemenea componență.

Cum a fost meciul!

Câtă vreme gazdele nu au găsit antidot pentru virulența repunerilor rapide ale ospeților, scorul a fost mereu strâns, în minutul 20 fiind 12-10. Însă ultimele 10 minute ale primei reprize, în care focșănenii s-au repliat rapid după atacuri și s-au apărat cu mai multă siguranță, au fost complet debalansate, scorul ajungând la la 19-11, cât a fost la pauză. În partea a doua a întâlnirii, după 25-15, a urmat obișnuita – de acum, perioadă de cădere a echipei Focșaniului, în care scorul a a ajuns la 26-18, apoi, 26-22, și doar paradele senzaționale ale lui Marius Cloșcă i-au ținut pe suceveni la oarecare distanță, care a fost păstrată pînă în final, dar după ce gazdele au redevenit productive în atac și au mai înscris de șase ori primind doar patru goluri. Dalibor Cutura a trimis în teren toți jucătorii valizi, iar aceștia evoluat la un nivel bun în jocul de pregătire de vineri, așa cum sunt convins că o pot face și în meciuri oficiale. Cel mai apropiat este cel cu Dobrogea Sud de joi, 13 februarie, care va fi transmis în direct de TVR 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here