Înșelăciune cu cartele telefonice, inculpatul trimis în judecată

0
644

Un bărbat din județul Brașov care a făcut șapte victime printre vrânceni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Acesta are 40 de ani și este recidivist postexecutoriu.

Conform rechizitoriului, el a convins șapte persoane din Vrancea să cumpere cartele reîncărcabile și să-i trimită codurile. Una dintre infracțiuni a fost comisă la data de 22 martie 2019. A apelat telefonic o persoană vătămată și, sub pretextul că este nepotul ei, i-a cerut să îi cumpere un număr de 21 de cartele de reîncărcare de câte 10 euro. Pentru a fi credibil, „nepotul” i-a spus victimei că are o nevoie urgentă și trebuie să aibă neaparat bani pe telefon. Victima, o femeie, l-a crezut, a cumpărat cartelele și i-a trimis codurile, prejudiciul creat fiind de 1260 lei.

În mai i-a căzut victimă o focșăneancă. Ca și în primul caz, el a sunat-o pe femeie și folosindu-se de aceeași calitate, a determinat-o pe aceasta să achiziționeze 52 de cartele și să îi trimită codurile, prejudiciul fiind de 2136 lei.

Inculpatul a acționat și în anul 2018, astfel că, în luna august, a sunat pe telefonul fix o altă femeie. Sub pretextul că este fiul unei cunoștințe plecat în străinătate și că ziua următoare va reveni în țară iar numărul de telefon îi va fi dezactivat, a solicitat cumpărarea a patru cartele în valoare de 10 euro și comunicarea codurilor. Persoana vătămată a vrut să ajute, astfel că a luat cartelele, a trimis codurile și a rămas astfel fără suma de 236 lei.

În februarie 2018, sub același pretext ca și în cazul menționat anterior a sunat un bărbat și i-a cerut să cumpere tot patru cartele reîncărcabile și apoi să-i comunice codurile. Omul, de bună credință și vrând să ajute, a făcut tot ceea ce i-a cerut escrocul și a rămas astfel fără suma de 240 lei. Tot în februarie a mai înșelat o femeie care i-a trimis codurile de la două cartele, prejudiciul în acesta caz fiind de 121 lei.

A procedat la fel și cu un alt bărbat în cazul căruia s-a dat tot drept nepotul plecat peste hotare, solicitându-i să-i trimită codurile de reîncărcare de la patru cartele, lucru pe care victima l-a făcut. Ulterior inculpatul i-a mai cerut persoanei vătămate să mai i-a opt cartele dar aceasta și-a dat seama că a fost înșelată și nu a mai trimis nimic.

În ultimul caz, folosind același pretext, că este un nepot, i-a cerut persoanei vătămate să îi cumpere patru cartele și apoi de încă două ori câte opt cartele. În acest caz prejudiciul a fost de 1200 lei.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani și urmează să fie stabilit primul termen.

Sursa foto: GdS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here