Comisarul şef de poliţie penitenciară Robert Viorel Schmidt a fost numit director la Penitenciarul Focşani

0
3839

La începutul lunii februarie a acestui an, comisarul şef de poliţie penitenciară Robert Viorel Schmidt a fost numit în funcţia de director al Penitenciarului Focşani. După o perioadă de patru ani în care fostul şef al Penitenciarului Focşani, comisarul şef Adrian Iacob, a fost pus sub control judiciar în cadrul unui dosar care viza fapte de corupţie, în luna iulie a anului trecut, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-a scos de sub urmărire penală. Cu toate că Adrian Iacob a susţinut încă de la început că este nevinovat şi că doreşte să se întoarcă la conducerea Penitenciarului, acesta a plecat din funcţia de şef al acestei instituţii în urma unui transfer.

24 de ani vechime la Penitenciarul Focşani

Aşa cum apare în CV-ului său, comisarul Şef Robert Viorel Schmidt a absolvit Liceul Industrial nr. 1 Focşani, după care s-a înscris la Universitatea Politehnică Bucureşti – Facultatea de Transporturi şi este masterand în Managementul Sectorului Public. Vorbeşte engleza, franceza şi germana şi este pasionat de călătorii, lectură, filme, înot, fotbal, autoturisme, fiind preocupat de fotografie la nivel de amator. Tot în CV-ul său, comisarul şef Robert Viorel SCHMIDT a trecut: comunicativitate, punctualitate, onestitate, perseverenţă, spirit practic, analitic şi obiectiv, dobândit de-a lungul anilor de studiu şi de activitate parcurşi.

Comisarul șef Robert Viorel Schmidt şi-a început activitatea ca ofiţer specialist II (auto) la Penitenciarul Focsani în 1996. Şase ani mai târziu a fost locţiitor comandant penitenciar I (logistică) având drept activităţi şi responsabilităţi principale conducerea şi coordonarea sectoarelor logistice. În anul 2006 a fost avansat ca şef Serviciu Logistică şi s-a ocupat de planificarea, organizarea şi conducerea întregii activiţi de logistică (auto, achiziţii, hrănire, cazarmare-construcţii, ETG, transmisiuni) precum şi a sectorului GAZ.

Din anul 2014, până la sfârşitul lunii iulie a anului 2017, comisarul şef Robert Viorel Schmidt a fost director adjunct economico-administrativ, coordonând activităţile personalului logistic, tehnic, financiar-contabil, producţie interioară, gospodăria agrozootehnică, îndrumare, analiză şi luarea de măsuri pentru îmbunătăţirea continuă a activităţilor, pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii administrativ-gospodăreşti, exploatarea, păstrarea, repararea şi evidenţa materialelor şi mijloacelor tehnice din dotarea Penitenciarului Focşani.

În perioada 2017 –2019 a fost numit directorul Penitenciarului. Mai apoi a ocupat din nou funcţia de director adjunct economico-administrativ, în cadrul aceleiaşi instituţii, din luna august 2019, până în februarie 2020 când a fost repus în funcţia de Director al Penitenciarului Focşani.

Sursa foto: anp.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here