Avocații din Baroul Vrancea vor o mai bună colaborare cu instanțele

0
288

Avocații din Baroul Vrancea sunt solidari cu ai lor colegi din Baroul Hunedoara care protestează, apreciind că acțiunile de protest ale magistraților trebuie să fie însoțite în egală măsură de moderație și respect față de profesia de avocat și solicită evitarea inconsecvenței în aplicarea măsurilor de protest sau adoptarea de măsuri disproporționate față de avocați.

Conform unei informări a Baroului Vrancea, totul a pornit de la faptul că o avocată din Baroul Hunedoara a fost amendată, în timpul protestului magistraților și al grefierilor, pentru că a cerut amânarea cauzei din motive medicale, depunând în acest sens și acte doveditoare.

„Suntem convinși că prin adoptarea unei forme de protest de către avocații din Baroul Hunedoara nu s-a urmărit decât aprobarea cu probitate morală și profesională a intereselor avocaților. Baroul Vrancea și întreg corpul avocaților din Baroul Vrancea consideră că relațiile interinstituționale desfășurate între barouri și instanțele de judecată trebuie să se bazeze pe colaborare interinstituțională și respect reciproc conform dispozițiilor „Cartei interprofesionale a judecătorilor, procurorilor și avocaților români” și a prevederilor „Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu celelalte profesii, în special avocații, recent adoptat. Baroul Vrancea și întreg corpul avocaților din Baroul Vrancea își exprimă solidaritatea și susțin demersurile înteprinse de Baroul Hunedoara în vederea stingerii incidentelor apărute”, se arată într-un comunicat al Baroului Vrancea.

De asemenea, avocații vrânceni au trimis adrese către instanțele din Vrancea în care fac referire la faptul că „anumite completuri de judecată au procedat la judecarea cauzelor iar alte completuri de judecată se rezumă doar la a stabili noi termene de judecată în cauze și judecând doar cauzele cu caracter urgent.

Această discrepanță a apărut și pentru că hotărârile Adunărilor Generale ale Judecătorilor și ale Sindicatului Dreptatea Vrancea nu au fost publicate pe site-ul instanței, conform recomandărilor CSM și nici comunicate la nivel instituțional Baroului Vrancea, astfel încât realitatea cotidiană este de natură a produce confuzie în rândul colegilor avocați, întrucât nu există o previzibilitate a desfășurării ședințelor de judecată”, mai transmit avocații vrânceni.

În aceeași informare se mai precizează că lipsa unui dialog direct cu Baroul Vrancea este de natură să lipsească de conținut colaborarea dintre profesiile juridice, precizând că manifestările de protest declanșate de magistrați și personalul auxiliar sunt respectate. Astfel, avocații solicită comunicarea hotărârilor Adunărilor Generale ale Judecătorilor și ale Sindicatului Dreptatea cu privire la modalitatea de protest și durata acestuia. În caz contrat, avocații spun că se vor prezenta doar la cauzele urgente.

Sursa foto: ziarulevenimentul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here