GALERIE FOTO: Activitate de prevenire a consumului de droguri la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”

0
169

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” au participat miercuri la o activitate de prevenire a consumului de droguri, organizată în biblioteca liceului. Activitatea face parte din proiectul „Drogul deficiență (handicap) a zilelor noastre – V”. Ea a fost organizată și coordonată de subinspector Lazăr Luminița, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea, inspector de specialitate psiholog Neacșu Ionelia și comisar șef Răzvan Candrea, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea.

Tematica activității a fost variată și adaptată situațiilor concrete cu care se pot confrunta elevii: ce sunt drogurile, legislația referitoare la consumul de droguri, vârsta de la care se poate răspunde penal, consumul de alcool, fumatul, substanțele noi psihoactive, prevenirea consumului, sistemul de asistență, factori de risc și de protecție, elemente de protecție a drepturilor copilului, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, accidentele de circulație, delicvența juvenilă, etc. Unele dintre aceste teme se înscriu în Campania „Hoții îți invadează intimitatea” și în Programul „Aleg Viața”, derulate de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea.

Pentru a afla cum e să fii consumator, elevii au încercat ochelari care simulează consumul de alcool și de droguri. Ei au înțeles cât este de dificil să parcurgi un anumit traseu, să găsești obiecte, să-ți menții echilibrul sau să desfășori anumite activități atunci când ești sub influența alcoolului sau a drogurilor. Consumatorii devin astfel o amenințare pentru cei din jur, punându-și chiar propria viață în pericol.

Profesor, Cezarina Nicodei

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here