ULTIMA ORĂ! Guvernul Orban a fost demis, moțiunea de cenzură a fost adoptată!

0
693

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”. Au fost 261 voturi „pentru”, mai multe decât numărul necesar, de 233.
Guvernul Orban a fost demis, după ce își angajase răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ca urmare, legea pentru alegerea primarilor în două tururi este considerată respinsă.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că adoptarea moţiunii de cenzură este  „pas foarte mare pentru democraţia României”, mai ales pentru sănătatea românilor, scrie AGERPRES. „Guvernul Orban a căzut. Părerea mea este că e un pas foarte mare pentru democraţia României, mai ales pentru sănătatea românilor. A fost o mobilizare cum nu s-a mai întâmplat până acum. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, să treacă o moţiune cu un asemenea scor. Mă bucur, înseamnă că s-au trezit foarte mulţi colegi. Nu am reuşit eu să îi mobilizez atât de mult cât a reuşit domnul Orban”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, după votarea moţiunii de cenzură.

El a adăugat că în acest moment este o criză politică provocată de Ludovic Orban şi de PNL.„Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedinte. O să am o discuţie cu Victor Ponta cu privire la o propunere de premier, să avem o propunere comună. Nu noi avem problema de a crea o majoritate, nu noi am creat această criză. Astăzi am avut o singură discuţie cu domnul Ponta şi am căzut de acord să mergem cu o propunere comună în ce priveşte prim-ministrul”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a menţionat că nu va vota niciodată un alt Guvern Orban.

foto: radiohit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here