Sute de koala, ”masacraţi” în Australia

0
90

Sute de koala au fost ucişi în timpul exploatării unei plantaţii de eucalipt în statul Victoria din Australia, declanşând o anchetă, au anunţat activişti australieni, relatează duminică dpa. „Sute de koala au fost găsiţi morţi şi răniţi de localnici într-o zonă care ne-a fost semnalată”, a declarat duminică Anthony Amis, un cercetător pentru grupul de mediu Friends of the Earth Australia. „Au găsit koala peste care s-a trecut cu buldozerul. Sursele noastre locale ne-au spus că puteau simţi mirosul de koala aflat în putrefacţie. Este un masacru”, a declarat Amis, adăugând că incidentul a avut loc în timpul activităţilor de exploatare la o plantaţie din apropiere de Portland, în sud-vestul statului Victoria, în ultimele luni.

Un rezident din Portland, Helen Oakley, care s-a numărat printre cei care au tras semnalul de alarmă, a postat vineri o înregistrare video pe Facebook spunând că a văzut marsupialele zăcând moarte pe plantaţie. „Mame şi puii lor au fost ucişi. Australia ar trebui să-ţi fie ruşine”, a spus ea. „Copacii de eucalipt au fost defrişaţi de o companie numită Midway până în noiembrie şi apoi plantaţia a fost predată unui proprietar local. În timpul curăţării resturilor de copaci, koala au fost ucişi de buldozere”, a spus Anthony Amis.

A fost necesară eutanasierea a peste 20 de koala, a declarat autoritatea de mediu din Victoria, care desfăşoară o anchetă. Într-un comunicat, compania Midway a respins acuzaţiile cu privire la vătămarea animalelor şi a afirmat că a lăsat un număr necesar de arbori pentru populaţia existentă de koala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here