Ciolacu: Liberalii trebuie să înceteze cu văicăreală publică, și-au asumat guvernarea și trebuie să guverneze

0
70

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le cere liberalilor să renunţe la „văicăreala publică” şi să se ocupe de guvernare, acuzându-i că „îndatorează ţara prin împrumuturi împovărătoare”. „Liberalii trebuie să înceteze cu văicăreală publică! Şi-au asumat guvernarea şi trebuie să guverneze! Guvernarea PSD a demonstrat că se poate face performanţă, economia României crescând susţinut în anii în care am guvernat. Nu o spunem doar noi, ci toate instituţiile europene şi internaţionale de profil. Ce face PNL? A desfiinţat aproape toate programele naţionale de succes şi ce a mai rămas a distrus fie din incapacitate, fie din prostie. În schimb, zilnic îndatorează ţara prin împrumuturi împovărătoare pe zeci de ani de acum înainte”, a scris Ciolacu duminică, pe contul său de Facebook.

Liderul social-democrat susţine că datoria publică a crescut în noiembrie 2019 cu 12 miliarde de lei faţă de luna anterioară şi în decembrie deficitul bugetar a fost suplimentat cu 11 miliarde faţă de noiembrie, rezultând o creştere a datoriei publice în două luni cu 23 de miliarde de lei. „Dacă ţinem cont şi de deprecierea leului în decembrie 2019 faţă de octombrie 2019, dar şi de faptul că noul guvern s-a împrumutat mai scump decât vechiul guvern, atunci datoria publică în decembrie 2019 va fi cu circa 24 miliarde lei mai mare decât în octombrie 2019. Pe scurt, noul guvern a crescut în 2 luni datoria publică cu 24 miliarde lei (12 miliarde lei/lună), pe când în timpul guvernării PSD, adică în 34 de luni, acest indicator a crescut cu 89.7 miliarde lei (2,6 miliarde lei/lună)”, se mai arată în postare.

Concluzia lui Ciolacu este că „deşi se vaită pe unde apucă”, liberalii cresc datoria publică într-un ritm de aproape cinci ori mai mare decât PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here