GALERIE FOTO: 30 ianuarie – Ziua Internațională a Nonviolenței în școală la CSEI „Elena Doamna” Focșani

0
305

Cu titlul „Pace și nonviolență în școala mea“, se derulează parteneriatul educațional dintre Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Elena Doamna Focșani, având ca scop prevenirea actelor de violență în mediul școlar. În calitate de coordonator al parteneriatului, subinspector Luminița Lazăr, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea, a participat la această primă activitate desfășurată de Ziua Internațională a Nonviolenței în școală, alături de profesorii inițiatori de la nivelul școlii, Petronela Bernovici, Nela Ghiorghiță și Gabriel Ciribașa. Grupul țintă al activității a fost constituit din elevii de liceu ai CSEI „Elena Doamna” Focșani.

Conform informațiilor primite de la conducerea unității școlare, directorul Ioana Cherciu și Steluța Badea, directorul adjunct, activitatea a avut o agendă densă, debutând cu prezentarea profesoarei Nela Ghiorghiță „SOS Violența”, care a adus în atenția elevilor problematica violenței prin discutarea cauzelor, tipurilor, consecințelor și activităților de prevenire. Subinspector Luminița Lazăr a abordat tema bullying-ului, aducând multe informații, explicații, exemple, care să facă accesibilă înțelegerea temei. S-a discutat despre ce este bullying-ul, care sunt formele de manifestare, sfaturi pentru victime și modalitățile de reacție.

Liceenii au putut urmări, apoi, un clip campanie anti-bullying, „Împreună împotriva bullying-ului. Să luăm atitudine”. „Unul dintre câștigurile activității a fost implicarea elevilor în temele dezbătute, prin întrebări de interes, solicitarea unor informații suplimentare, exprimarea unor opinii, exemple. În finalul activității a fost lansată tema următoarei întâlniri din cadrul parteneriatului printr-o prezentare privind tipurile de trafic de persoane. De asemenea, elevii au fost invitați să participe la un concurs cu lucrări care să reflecte temele dezbătute, urmând ca premierea acestora să aibă loc la următoarea întâlnire din proiect. Elevilor participanți le-au fost distribuite fly-ere cu informații și mesaje privind adoptarea unui comportament adecvat, care să reducă actele de violență, prevenirea și combaterea fenomenului de violență în rândul elevilor și bullying-ul, materiale realizate de elevii clasei a IX-a, tehnici poligrafice în tipografia CSEI „Elena Doamna” Focșani, sub îndrumarea profesorului Ciribașa Gabriel“, a transmis Steluța Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here