Două proiecte, depuse la concursul internațional de soluții pentru realizarea NOULUI SPITAL JUDEȚEAN

0
785

Consiliul Județean Vrancea a anunțat că la concursul internațional de soluții pentru realizarea noului spital au fost depuse două proiecte care urmează să fie analizate de juriul desemnat în acest sens. „Încă o etapă depășită pentru construirea noului spital județean! La sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean Vrancea a lansat un concurs internațional de soluții pentru realizarea noului spital la care s-au pot înscrie birouri individuale de arhitectură sau asocieri, firme specializate etc. din România, din statele membre ale Uniunii Europene, din Spațiul Economic European și din Confederația Elvețiană. Astfel, au fost depuse 2 proiecte care urmează să fie analizate de către juriul desemnat în acest sens. Valoarea contractului, care va fi atribuit concurentului plasat pe primul loc se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Județean va acorda premiu și pentru concurentul clasat pe locul II, respectiv, 20.000 de lei“, se arată într-un anunț al Consiliului Județean Vrancea.

Noul spital județean va avea o suprafață de totală de aprox. 74.000 de metri pătrați, cu o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secții din aproape toate domeniile și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Secţiile de spitalizare se vor organiza astfel încât să poată genera o mobilitate a structurii paturilor în funcţie de evoluţia permanentă a metodelor de tratament, de cererea de servicii, de regulile de finanţare a diferitelor servicii şi astfel să asigure un echilibru al capacităţilor în cazul unei crize a resurselor dintr-o secţie de specialitate sau în situaţia unui grad de ocupare redus al unui compartiment/secţie. De asemenea, noul Spital județean va fi dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă pe piața de profil, în așa fel încât vrâncenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Proiectul privind construcția noului spital județean a fost inițiat și susținut de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

De reținut că administrația județeană, sub directa coordonare a președintelui Marian Oprișan, continuă și proiectele de modernizare și dotare cu aparatură medicală de ultimă generație a actualului Spital Județean. „Vrâncenii merită servicii de calitate! Pentru mine reprezintă o prioritate construirea unui nou spital județean, dar până când acesta va deveni funcțional, trebuie știut faptul că actualul spital județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România”, a afirmat președintele Marian Oprișan.

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a fost dotat până în acest moment cu aparatură modernă, de înaltă performanță, de circa 80 milioane lei, iar toate cele 10 săli de operație sunt reabilitate și dotate la standarde europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here