Ciolacu: Am eliminat în Parlament toate pensiile speciale; demagogia și ipocrizia au o singură culoare: galben-PNL

0
266

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că toate pensiile speciale au fost eliminate în Parlament şi a anunţat că, în cazul în care Guvernul Orban va modifica proiectul de lege pe această temă prin ordonanţă de urgenţă, PSD va solicita Avocatului Poporului să conteste ordonanţa la CCR. „Azi am eliminat în Parlament toate pensiile speciale! Nu am fost de acord cu nicio excepţie, aşa cum au încercat cei de la PNL şi USR. Pentru că nu este corect! Dacă domnul Orban îşi va permite să-i sfideze pe români şi să „corecteze” prin ordonanţă de urgenţă ce a votat astăzi Parlamentul, atunci vom solicita Avocatului Poporului să o conteste la Curtea Constituţională”, a scris Ciolacu pe Facebook. Ciolacu a susţinut că dezbaterea proiectului în Parlament „a arătat tuturor că demagogia şi ipocrizia au o singură culoare: galben-PNL!”.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. S-au înregistrat 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 de abţineri. Proiectul prevede eliminarea pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Alina Corbu, a convocat, miercuri, Secţiile Unite pentru a se stabili dacă se impune sesizarea Curţii Constituţionale, în urma adoptării proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here