Grammy 2020 – Billie Eilish, marea câștigătoare surpriză a celei de-a 62-a ediţii a galei

0
40

Adolescenta Billie Eilish, 18 ani, este marea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a galei premiilor Grammy, eveniment desfăşurat duminică seară la Los Angeles, transmite reuters. Eilish a câştigat 5 premii Grammy, printre care şi cele patru premii considerate cele mai importante ale galei – la categoriile cel mai bun album, piesă, înregistrare şi cel mai bun nou artist. Tânăra californiană le propune ascultătorilor un sound unic, abordând teme precum depresia, sinuciderea şi schimbările climatice. Ea a câştigat cu albumul său de debut, „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, iar single-ul „Bad Guy” a primit premiile pentru piesa anului şi înregistrarea anului.

Billie Eilish, o apariţie nonconformistă, cu părul vopsit verde şi cu hainele mereu lăbărţate, a înregistrat acest album alături de fratele ei mai mare, Finneas, în dormitorul locuinţei lor din Los Angeles. La rândul său, Finneas a câştigat şi el un Grammy la categoria rezervată producătorilor muzicali. Cei doi au fost vizibil emoţionaţi de succes, reuşind să se impună la categorii în care au mai fost nominalizaţi artişti deja consacraţi, precum Taylor Swift, Ariana

Grande sau rapper-ul Post Malone. „Nu am scos acest album pentru a câştiga un Grammy. Noi am compus muzică despre depresie şi gânduri suicidare şi schimbările climatice. Acum ne aflăm aici confuzi şi recunoscători”, a declarat Finneas în momentul înmânării premiilor. Întrebată în culise ce va face de acum înainte, Eilish a răspuns: „Nu mă interesează decât acest moment… Voi face ceea ce voi crede de cuviinţă”.

Cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy a fost deschisă de rapper-iţa Lizzo care a dedicat-o fostului baschetbalist de la LA Lakers Kobe Bryant, care a murit duminică într-un accident de elicopter. Momentul a fost cu atât mai emoţionant cu cât ceremonia s-a desfăşurat în sala Staples Center, unde erau organizate şi meciurile de baschet ale formaţiei la care juca Bryant. „Această seară este pentru Kobe”, a spus Lizzo, înainte de a-şi susţine numărul în deschiderea ceremoniei. După ce şi-a interpretat melodiile „Truth Hurts” şi „Cuz I Love You”,’ , Lizzo i-a oferit microfonul gazdei evenimentului, Alicia Keys, care la rândul său i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant. „Simţim cu toţii aceeaşi durere. Astăzi, Los Angeles-ul, America şi lumea întreagă au pierdut un erou şi ne-am întâlnit aici, cu inimile frânte, în chiar casa pe care Kobe Bryant a construit-o”, a susţinut Alicia Keys, înainte de a interpreta o variantă foarte sentimentală a piesei „It’s So Hard to Say Goodbye”, acompaniată de formaţia soul Boys II Men. Lizzo a câştigat 3 premii Grammy după ce pornea ca marea favorită a galei, cu 8 nominalizări, iar rapper-ul Lil Nas X a câştigat două premii pentru colaborarea sa cu Billy Ray Cyrus la piesa „Old Town Road”. Grande a interpretat un potpuriu de piese de pe albumul său „Thank u, Next”, printre care „7 Rings” şi „Imagine”, dar nu a câştigat la niciuna idntre cele 5 categorii la care a fost nominalizată.

Rapperul Nipsey Hussle, 33 de ani, care a fost împuşcat mortal anul trecut în cartierul său din Los Angeles, a câştigat postum două premii Grammy şi amintirea sa a fost onorată în cadrul unui moment tribut susţinut de John Legend, DJ Khaled şi de rapper-ul Meek Mill. La mai puţin de 4 ani după moartea sa tragică, legenda R&B şi funk Prince a fost omagiat de către Usher, care a revenit pe scena acestor premii în premieră după apariţia alături de Justin Bieber de la ceremonia din 2011. Acompaniat de percuţionista Sheila E., care a colaborat o lungă perioadă de timp cu Prince, dar şi de solista britanică FKA Twigs, Usher a interpretat un potpuriu din piesele lui Prince „Little Red Corvette”, „When Doves Cry” şi „Kiss”.

Blake Shelton şi logodnica sa Gwen Stefani au interpretat ţinându-se de mână duetul „Nobody But You”. Pe scenă au mai urcat pentru a cânta Jonas Brothers, Tyler the Creator şi Boyz II Men. Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi de membrii Academiei americane de arte şi ştiinţe ale înregistrării, instituţie implicată într-un scandal după plecarea noului său director general, Deborah Dugan, pe fondul unor acuzaţii de conflict de interese în procesul de nominalizare, acuzaţii respinse de Academie.

Grammy 2020 – Lista câștigătorilor la principalele categorii

Marea şi surprinzătoarea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy este adolescenta californiană Billie Eilish, care la doar 18 ani a reuşit să câştige, duminică seara, la Los Angeles, cinci premii Grammy, dintre care toate cele patru de la categoriile principale ale evenimentului – albumul anului, piesa anului, înregistrarea anului şi cel mai bun nou artist.

Prezentăm în continuare lista câştigătorilor la principalele categorii de premii. Lista completă a laureaţilor celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy poate fi accesată pe site-ul oficial al evenimentului.

– Înregistrarea anului – „Bad Guy” – Billie Eilish

– Albumul anului – „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” – Billie Eilish

– Cel mai bun nou artist – Billie Eilish

– Cântecul anului – „Bad Guy” – Billie Eilish

– Cea mai bună interpretare rap – „Higher” – DJ Khaled featuring Nipsey Hussle şi John Legend

– Cel mai bun album rap – „Igor” – Tyler, The Creator

– Best Comedy Album – „Sticks & Stones” – Dave Chappelle

– Cel mai bună interpretare duet/formaţie country – „Speechless” – Dan + Shay

– Cea mai bună interpretare pop solo – „Truth Hurts” – Lizzo

– Cel mai bun album pop – „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” – Billie Eilish

– Cel mai bun album pop tradiţional – „Look Now” – Elvis Costello and The Imposters

– Cea mai bună interpretare a unui grup/duo pop – „Old Town Road” – Lil Nas X featuring Billy Ray Cyrus

– Cel mai bun album Americana – „Oklahoma” – Keb’ Mo’

– Cel mai bun album R&B – „Ventura” – Anderson .Paak

– Cel mai bun album urban contemporan – „Cuz I Love You (Deluxe)” – Lizzo

– Cea mai bună piesă R&B – „Say So” – PJ Morton featuring JoJo

– Cea mai bună interpretare R&B tradiţională – „Jerome” – Lizzo

– Cea mai bună interpretare R&B – „Come Home” – Anderson .Paak featuring André 3000

– Cel mai bun album de muzică alternativă – „Father of the Bride” – Vampire Weekend

– Cel mai bun album rock – „Social Cues” – Cage the Elephant

– Cea mai bună interpretare metal – „7empest” – Tool

– Cea mai bună piesă rock – „This Land” – Gary Clark Jr.

– Cea mai bună interpretare rock – „This Land” – Gary Clark Jr.

– Cea mai bună interpretare rap – „Racks in the Middle” – Nipsey Hussle featuring Roddy Ricch şi Hit-Boy

– Cea mai bună piesă rap – „A Lot” – 21 Savage featuring J. Cole

– Cel mai bun album pop latino – „El Disco” – Alejandro Sanz

– Cel mai bun album country – „While I’m Livin'” – Tanya Tucker

– Cea mai bună piesă country – „Bring My Flowers Now” – Tanya Tucker

– Cea mai bună interpretare country solo – „Ride Me Back Home” – Willie Nelson

– Cel mai bun album de jazz instrumental – „Finding Gabriel” – Brad Mehldau

– Cel mai bun album instrumental contemporan – „Mettavolution” – Rodrigo y Gabriela

– Cel mai bun album folk – „Patty Griffin” – Patty Griffin

– Cel mai bun album New Age – „Wings” – Peter Kater

– Film muzical – ‘Homecoming’ – Beyoncé

– Videoclip – „Old Town Road” (Official Movie) – Lil Nas X şi Billy Ray Cyrus

– Best Spoken Word Album – „Becoming” – Michelle Obama.

Cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy a fost organizată duminică seară la Los Angeles.

Aerosmith și Run-DMC, împreună pe scena premiilor Grammy

Acordurile celebre ale piesei „Walk This Way”, melodie care încă de acum 34 de ani propunea o fuziune dintre două genuri complet diferite, hard rock şi rap, au răsunat duminică seară la Staples Center din Los Angeles, unde s-a organizat cea de-a 62-a ediţie a premiilor Grammy, transmite DPA: Formaţiile Aerosmith şi Run-DMC au urcat împreună pe scenă pentru a interpreta această piesă, reamintindu-le tuturor că muzica bună transcende generaţiile. Alături de Joe Perry şi de Steven Tyler de la Aerosmith, pe scenă s-au aflat doi dintre membrii Run-DMC, Reverend Run şi DMC. Cel de-al treilea membru Run-DMC, Jam Master Jay, a murit în 2002.

Rockerii de la Aerosmith au urcat pe scena premiilor Grammy şi au început să interpreteze acordurile hitului lor din 1993 „Living on the Edge”, dar s-au oprit brusc. „Dar ştiţi ceva… hai să încercăm ceva diferit”, a spus chitaristul Joe Perry, după care un zid fals s-a prăbuşit şi au apărut cei doi membri Run-DMC la platane. De pe scenă a lipsit bateristul Aerosmith Joey Kramer (70 de ani), căruia i s-a interzis recent accesul la repetiţiile formaţiei. Joey Kramer, care face parte din Aerosmith încă de la începuturile formaţiei, a fost dat afară din trupă. El a dat în judecată formaţia pentru a-şi recăpăta postul de baterist, dar nu a avut câştig de cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here