Filmezi aglomerația din mijloacele de transport? Degeaba! ISCTR dă amenzi doar după propria verificare

0
1044

Camioanele de marfă care tranzitează DN2D nu pot fi cântărite până când nu va fi realizat un punct pentru această destinație. Reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționele au în plan amenajarea unui amplasament pe acest drum național însă mai este mult până când va fi realizată investiția. La acest moment, în Vrancea, sunt doar două puncte pe drumurile naționale unde poate fi realizată cântărirea autocamioanelor, la Măicănești și la Mausoleul Mărășești. Prea puțin pentru rețeaua de drumuri naționale din Vrancea. De menționat că problema zonelor unde pot fi amplasate echipamentele pentru cântărirea autovehiculelor a mai fost discutată la nivelul Companiei de Autostrăzi, însă fără prea mare succes.

Inspectorul șef Florin Nedelcu a arătat că, anul trecut, transportatorii de agregate și masă lemnoasă au avut cele mai dese abateri la transportatorii depistați cu marfă peste gabarit. Totuși, inspectorii ISCTR nu verifică camionetele cu până la 3,5 tone. Conform bilanțului ISCTR, anul trecut au fost aplicate 822 contravenții, cu o valoare de 1,73 milioane lei, din care circa 85% au fost achitate.

În ceea ce privește transportul de călători, inspectorii ISCTR au găsit cazuri în care șoferii de microbuze și-au debarcat călătorii pentru a nu plăti amenzi. Pe de altă parte, ISCTR nu poate aplica sancțiuni pe baza filmulețelor care arată înghesuiala din mijloacele de transport, fiind nevoie de o verificare proprie. În aceste cazuri se fac verificări la sediile transportatorilor, fiind aplicate sancțiuni dacă faptele sesizate sunt confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here