ULTIMA ORĂ! Cod galben de ninsoare și vânt în zona de munte

0
657
Tipul mesajului : Atenționare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 28-01-2020 Ora : 10:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00;
Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă;
Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare;
Mesaj :

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00
Fenomene vizate și zone afectate: îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare

      În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
      Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

      Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here