Poștaș cu dosar penal și concediat, după ce și-ar fi însușit pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale

0
4515

Un bărbat de 41 de ani, factor poștal în comuna Chiojdeni, va fi concediat și se va alege și cu dosar penal pentru că și-ar fi însușit banii pe care trebuia să îi achite ca pensii, alocații sau ajutoare sociale. Oamenii din comună au reclamat că din luna decembrie nu au mai primit banii care li se cuveneau deși sumele figurau ca achitate la Poșta Română. A fost vehiculată o sumă imensă, circa 40 mii lei, care nu ar fi fost plătiți oamenilor de către agentul poștal.

„Acest factor poștal, în care noi am avut mare încredere, și-a însușit acești bani de pensii, alocații și ajutoare sociale.O suma destul de mare, aproximativ 40.000 lei, după calculele noastre, dacă nu chiar și mai mulți. Pensiile pe luna ianuarie figurează ca și achitate la Poșta Focșani, dar în realitate oamenii nu și-au primit banii. Plus alocații și ajutoare sociale pe luna decembrie pe care nu le-am primit nici până azi. Sunt și persoane care nu au primit alocații de 2-3 luni. Deci el și-a însușit acești bani și nu știm dacă ni-i vom recupera. Vă rugăm dacă vreți să investigați cele relatate și dacă ne puteți ajuta pentru că noi credem că se vrea mușamalizarea acestor fapte foarte grave. Deși nu este la prima abatere de acest fel. A mai fost acoperit de câteva ori. Deși luna aceasta plățile au început mai târziu, luna decembrie a fost cu sărbătorile, unii dintre noi nu mai avem bani ca să trăim, să nu mai spun de medicamente”, se arată într-un mesaj către Monitorul de Vrancea, transmis de un sătean din Chiojdeni.

Reclamațiile făcute au fost preluate de Poșta Română care a investigat sesizările. Surse oficiale din cadrul Poștei Române au confirmat situația de la Chiojdeni și au arătat că agentul poștal respectiv se află sub control financiar, cu suspiciune de gestiune frauduloasă. „Toate sumele achitate în fals au fost plătite până la această dată de către organele de control pe bază de proces verbal. Salariatului vinovat i se vor aplica sancțiunile legale”, au explicat poștașii vrânceni.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal. „În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here