Petrecere de Dragobete pentru cupluri de aur din Focșani

0
1420

În februarie va avea loc a patra ediție a Balului de Dragobete organizat de Primăria municipiului Focșani. Este al patrulea an în care administrația locală vrea să pregătească o petrecere pentru persoanele de vârsta a treia. Decizia referitoare la data când va avea loc această petrecere va fi luată în ședința ordinară a Consiliului Local din această săptămână. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Misăilă prevede aprobarea sărbătoririi zilei de Dragobete, sărbătoare tradițională românească, în data de 23 februarie 2020. Reprezentanții municipalității estimează că la petrecere vor participa 115 cupluri de aur, respectiv cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și care au fost sau urmează a fi premiate de către Consiliul Local în perioada februarie 2019-februarie 2020. „Urmare a succesului survenit în urma organizării evenimentului în fiecare an începând cu 2016 până în prezent, propunem organizarea acestei manifestări și în anul 2020, care ar consta în oferirea unei mese festive, la restaurant, pentru toate cuplurile focșănene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă”, se arată în prezentarea evenimentului. Costurile cu masa fetivă vor fi de maxim 120 lei/persoană, la care se adaugă serviciile fotografice/cabina foto, aranjamentele florale, tortul festiv. Se estimează un total de 35 mii lei.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, se mai află proiectul de hotărâre referitoare la aprobarea alocării sumei de 86,9 mii lei din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2020 pentru organizarea sărbătorilor de primăvară – 1 și 8 Martie 2020. Cu această ocazie, municipalitate va oferi flori femeilor din Focșani și va organiza un dineu cu ocazia zilei de 1 Martie, la care se estimează că vor participa circa 500 de persoane. „Ca în fiecare an, municipalitatea propune organizarea de manifestări cultural artistice dedicate Zilei Femeii și primăverii, respectiv organizarea unui dineu, cu ocazia zilei de 1 Martie 2020 și înmânarea de flori doamnelor și domnișoarelor din municipiul Focșani”, se arată în prezentarea proiectului de hotărâre.

Un alt proiect de hotărâre care va fi discutat de consilierii locali se referă la aprobarea alocării sumei de 3,20 mii lei din bugetul municipiului Focșani pentru susținerea proiectului „Poștașul inimii”, inițiat și organizat de Consiliul local al tinerilor Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here