Circa 130 de intervenţii ale salvamontiștilor la nivel naţional în ultimele 24 de ore

0
85

Salvamontiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, în circa 130 de cazuri de acordare a primului ajutor în zonele montane, se arată, duminică, într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România.

„O zi cu adevărat de foc, plină de evenimente pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin Sistemul Naţional de Urgenta SNAU 112, s-au primit 127 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont”, se arată în postare.

După acordarea primului ajutor, stabilizare şi transport de la locul evenimentului de către salvamontişti, 88 dintre aceste cazuri au fost trimise către unităţile spitaliceşti cu ambulanţele SAJ, SMURD şi Salvamont, restul, considerate mai uşoare, fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor. S-au mai primit şi 29 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Cele mai multe intervenţii, 18, au fost gestionate de Salvamont Municipiul Braşov, fiind urmate de câte 13 pentru Salvamont Straja şi Salvamont Sinaia.

Potrivit sursei citate, cunoscând afluxul mare de turişti către zonă montană din aceasta minivacanţă, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi.

Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here