VIDEO și GALERIE FOTO: Sărbătorirea Unirii Principatelor Române de la 1859 la Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani

0
533

Într-un moment de cinstire a memoriei eroilor naționali, de respect pentru tradițiile, valorile și jertfa celor care au pus bazele României moderne, Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani a organizat în cinstea zilei de 24 ianuarie diverse activități cultural – educative. Celebrarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost omagiată printr-un recital de cântece patriotice susținut de elevii de la Specializarea Muzică, coordonați de profesorii Simona Safta, Teodor Marin și Dorin Ticu. Elevii de la specializarea Artă Plastică, aflați sub îndrumarea doamnei profesor Laura Dumitru au realizat expoziții de pictură tematică în cadrul Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu” și la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

În holul liceului pot fi vizionate documente din vremea Unirii, expoziție realizată în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, coordonată de dna profesor Mariana Dascălu. La încheierea manifestărilor, clasa pregătitoare, nou înființată și Corul de Cameră “Jeunesses” au antrenat elevii spectatori și profesorii în Hora Unirii.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here