GALERIE FOTO: Spitalul Militar de Urgenţă Focşani va avea RMN

0
1330

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” asigură asistență medicală de specialitate pentru personalul Armatei României și membrilor familiilor acestora din zona de responsabilitate, pentru pensionarii militari și veteranii de război și alte categorii de asigurați din județele Bacău, Buzău și Vrancea, de asemenea asigură serviciul de medicină operațională pentru generarea unei Facilități Medicale de Tratament –ROL 2B și este acreditat ANMCS categoria a III-a.

Dispune de o structură complexă de specialități, dotate cu aparatură medicală performantă, personal medical specializat, asistență medicală spitalicească acordată în regim de spitalizare continuă și de zi, asigură condiții de examinare clinică, paraclinică și de laborator, tratament medical și chirurgical, de recuperare, îngrijire, evacuare medicală și servicii medicale de ambulatoriu integrat.

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” se află în plin proces de modernizare, dezvoltare de noi specialităţi medicale şi dotare cu aparatură și instrumentar medical de ultimă generație.

Începând cu luna iunie 2019, spitalul a intrat într-un amplu proces de reabilitare și consolidare, prin implementarea obiectivului de investiții: „Consolidare și reabilitare pavilion spital, pavilion punct termic, pavilion bloc alimentar, spălătorie și pentru reabilitarea rețelelor de utilități”, activitate estimată a se finaliza la sfârșitul anului 2022.

La nivelul spitalului sunt în desfășurare programe naționale în specialitățile psihiatrie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, protezare și se efectuează vaccinări prin asistență medicală primară.

De asemenea sunt semnate acorduri cadru pentru dotarea spitalului cu RMN (trimestrul III / 2020) și pentru amenajarea și dotarea sălii de politraumă (sfârșitul anului 2022) .

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” are un program de lucru permanent cu linii continue de gardă în specialitățile chirurgie, medicină internă și primiri – urgențe. La nivelul celorlalte specialități se efectuează linii de gardă la domiciliu.

Personalul medical încadrat în ambulatoriu integrat își desfășoară activitatea în intervalul orar 08.00 – 20:00.

Sursa foto:Plutonier major Galiţă Margarit Adrian

Sursa text și foto: Facebook/Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here