GALERIE FOTO: Colegiul Cuza a sărbătorit ieri 131 de ani de existență

0
588

Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a sărbătorit 131 de ani existență cu activități dedicate acestei aniversări. Alături de elevi și cadre didactice s-a aflat și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă. „131 de ani de istorie, tradiții și performanțe în educație, 131 de ani de învățământ la cel mai înalt nivel pentru Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, care astăzi (ieri – n.r.) și-a sărbătorit „ziua de naștere”. Ca de fiecare dată, am răspuns cu drag invitației conducerii unității de învățământ pentru a marca împreună, în locul în care mi-am petrecut poate cei mai frumoși ani din viață, 131 de ani de existență ai Colegiului. În prezența conducerii, a întregului colectiv profesoral, dar și a elevilor, au fost enumerate câteva dintre momentele evocatoare organizate cu prilejul aniversării. În final, într-o notă de sărbătoare și „Uniți în cuget și-n simțiri”, împreună cu toți cei prezenți, ne-am prins în Hora Unirii pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul. La mulți ani, Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”! La mulți ani, dragi profesori și elevi cuziști. Să fiți mândri că vă aflați la acest minunat colegiu și indiferent unde veți merge, să purtați în suflet mândria de a fi cuzist”, a transmis primarul Misăilă.

Într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții colegiului focșănean se arată că „elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” au marcat joi, 23 ianuarie 2020, ziua liceului prin numeroase activități menite să promoveze spiritul de cuzist”.

„Ziua a debutat cu un moment solemn în curtea interioară a colegiului, unde elevi, profesori și reprezentanți ai autorităților locale și-au dat mâna într-o horă a frăției, după ce cu toții au ascultat imnul de stat interpretat de un cor de elevi.

În zi de sărbătoare, cuziștilor au ținut să le fie aproape autoritățile locale, prin prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, vicepreședintele Consiliului județean Dănuț Cristian, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, fost absolvent al Colegiului, inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea, inspectorul școlar general adjunct, profesoara Daniela Gabriela Marchitan, foști profesori ai unității de învățământ.

Pe parcursul zilei au avut loc mai multe activități, precum: concursul de matematică aplicată ”Mathink”, organizat de elevii a X-a A, B, C și de profesorii de matematică ai acestora la aniversarea a 131 de ani de existență a CNAIC. La concurs au fost invitate toate școlile din Focșani, orașul Unirii. Un alt concurs, ”Quark”, a fost dedicat elevilor de gimnaziu pasionați de chimie, biologie și fizică, la care au putut participa elevii tuturor școlilor din municipiul Focșani.

În cadrul catedrei ”Om și societate” s-a desfășurat un concurs interdisciplinar la care elevii au primit cuvinte de la care au pornit și au creat discursuri în fața colegilor. Și inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea a intrat în jocul cuziștilor și a extras un bilet pe care era trecut cuvântul ”toleranță”.

Cu ocazia aniversării colegiului a avut loc și o competiție de fotbal, ”Cupa 24 ianuarie”, precum și o expoziție de grafică computerizată, un atelier de cusături și un concurs expoziție de produse tradiționale și moderne, cu tema ”Bufet românesc pentru prieteni”, unde atât elevii de gimnaziu, cât și cei de liceu, s-au întrecut în a promova cele mai alese bucate.

Elevii de la clubul de robotică AICitizens au făcut o demonstrație a robotului creat de aceștia pentru elevii veniți de la alte școli gimnaziale.

În biblioteca liceului a fost lansat un bibliocalendar CNC. Elevii de la profilul real au aflat mai multe despre trecutul, prezentul și viitorul revistei ”Gazeta matematică”.

Tot joi, elevii de la CNC au avut prilejul să dezbată mai mult pe tema solidarității în comunitate, în cadrul unui proiect internațional de voluntariat. De asemenea, aceștia au primit vizita unor reprezentați de la Universitatea Politehnică din Iași.

”131 de ani! Ce repede mai trec! Parcă ieri sărbătoream 130 de ani ai școlii noastre! Dragilor noștri elevi le doresc să devină oameni frumoși, să învețe temeinic, să își argumenteze punctele de vedere, să nu renunțe când li se pare greu, să fie disponibili rezonând cu cei din jur! Celor din clasele terminale, le doresc rezultate foarte bune la examene, iar foștilor elevi să revină cu bucurie pentru a ne povesti despre succesul lor în viață! Colegilor mei de cancelarie, în care am încredere, să cultive cu dăruire valori morale și științifice, să-i sprijine în formare pe elevii noștri cu reînnoită bucurie! Părinților le mulțumesc pentru că ne-au ales și să ne fie mereu aproape, pentru că doar împreună vom reuși să-i creștem pe copiii noștri. Foștilor profesori le lansez invitația de a ne vizita, oricând li se face dor de școală. La mulți ani Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza!”, a spus profesoara Daniela Sîrghie, director la CNAIC”, se arată în comunicatul de presă transmis de Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza”.

Sursa foto: Colegiul Cuza și Facebook/Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here