GALERIE FOTO: Dumitrești. Căminul Cultural a fost inaugurat. Spațiu de agrement cu piscină și Cămin de bătrâni, alte proiecte ale administrației locale

0
2428

În comuna Dumitrești, a avut loc ieri inaugurarea Căminului Cultural „Alexandru Dobrescu“, construit în anul 1980, care a fost reabilitat în întregime, devenind astfel una din cele mai frumoase și reprezentative clădiri din comună. Investiția de 1,3 milioane lei fără TVA pentru reabilitarea Căminului Cultural, a fost realizată prin Compania Națională de Investiții. Toţi cei prezenţi la inaugurare au asistat la slujba de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi din comună. Ceremonia de inaugurare a debutat cu tăierea panglicii de către primarul comunei Petrică Dogaru, împreună cu viceprimarul Marius Bodoc, apoi, primarul Petrică Dogaru a urat bun venit celor 150 de invitați la eveniment și a mărturisit că reabilitarea Căminului Cultural este un proiect la care a muncit foarte mulți ani. „Pentru început, doresc să vă spun bine ați venit, la mulți ani și să vă ajute Dumnezeu în tot ceea ce faceți pe viitor. Sunt onorat că astăzi, poate pentru prima dată de când sunt primar, sunt în fața unui număr atât de mare de oameni, într-o atmosferă atât de frumoasă și călduroasă. Faptul că astăzi ne aflăm aici, se datorează unor insistențe care au durat ani de zile, pentru a realiza acest proiect. Parte din dumneavoastră au văzut în ce constau lucrările, însă aș vrea să le enumăr succint pentru a vă da seama de efortul depus pentru reabilitarea clădirii. A fost refăcută în întregime structura acoperișului, dându-i o notă de modernitate și de eleganță; au fost înlocuite toate ferestrele și ușile din întreaga clădire, atât exterioare cât și interioare; s-a făcut o izolare termică de foarte bună calitate cu un strat protector de 20 cm grosime; a fost instalată centrala termică ce va asigura căldura în toată clădirea și în toate spațiile; s-a refăcut în întregime instalația electrică; toate pardoselile sunt placate fie cu gresie, fie cu parchet; instalație apă curentă și canalizare; amenajări interioare la cea mai înaltă calitate; 6 grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități; aer condiționat; instalație de sunet; mobilier –scaune și asigurarea condițiilor pentru proiectarea de filme“, a transmis primarul comunei, în fața invitaților prezenți la inaugurare.

A urmat un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Sânzienele“ din Dumitrești și de solistul vocal Stănilă Stelică Petrișor, care au oferit invitaților, momente artistice deosebite, cântece și dansuri specifice zonei. Pe locul unde este construit Căminul Cultural „Alexandru Dobrescu“, a existat Școala de Fete din Dumitrești (construită în 1892 și demolată în urma cutremurului din anul 1977), informații specificate pe pancarta instalată special de autoritățile locale, în urma unei inițiative locale din urmă cu mai mulți ani, a profesorului Marian Găloiu.

Cămin de bătrâni și spațiu de agrement cu piscină

În cadrul inaugurării Căminului Cultural, primarul Petrică Dogaru a vorbit despre două proiecte pe care le are în plan și anume accesarea fondurilor europene pentru a înființa un cămin de bătrâni și a realiza un spațiu de agrement ce va avea piscină, spații de joacă pentru copii și spații destinate vârstnicilor. „Mai avem două proiecte ce sunt în atenția noastră și sper să le punem în derulare cât mai curând și anume accesarea de fonduri europene pentru construirea căminului de bătrâni în clădirea unde a funcționat casa de copii și prin asta rezolvăm cel puțin trei probleme. În primul rând asigurăm o viața mai bună bătrânilor din comună, în al doilea rând salvăm clădirea ce este un simbol al comunei Dumitrești și creăm și noi locuri de muncă. Un alt proiect ce ne preocupă și la care am început să lucrăm la el chiar de anul trecut, iar în luna august îl vom depune pentru accesarea fondurilor europene, este amenajarea în apropierea Căminului Cultural a unui spațiu de agrement pe o suprafață de 16.700 mp. Este vorba de un teren pe care anul trecut primăria l-a cumpărat. Pe toată această suprafață, la proiectul care se lucrează, va fi amplasată o piscină, teren de tenis de câmp în aer liber, un spațiu de agrement pentru copii, un spațiu special amenajat pentru vârstnici“, a declarat primarul Petrică Dogaru.

Întâlnire cu fiii satului

Primarul Petrică Dogaru a menționat că își dorește ca în luna august, să organizeze în incinta noului Cămin Cultural, o întâlnire cu fiii satului, un eveniment de suflet pe care și-l dorește de foarte mult timp. „Un obiectiv de-al meu de foarte mult timp, se va împlini în luna august, când aici, la Căminul Cultural, vom realiza o întâlnire cu fiii satului, un eveniment de suflet pe care l-am tot amânat din lipsa unui spațiu adecvat. Știu că foarte mulți vor dori să ia parte la această întâlnire, pentru că mi-au spus în repetate rânduri și chiar dacă unii sunt plecați în afara țării, eu am păstrat legătura cu ei și vor fi anunțați din timp“, a încheiat primarul Petrică Dogaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here