Zilele Colegiului Cuza, marcate prin diverse activități

0
186

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“ Focșani organizează, începând de astăzi și până pe 26 ianuarie, o serie de activități dedicate celor 131 de ani de existență în spațiul educației românești de calitate. Pe tot parcursul zilei de astăzi și mâine, pe holul cancelariei va avea loc o expoziție de documente, în parteneriat cu Arhivele Naționale Vrancea, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astăzi, Ziua Colegiului se va desfășura conform programului de mai jos:

La ora 09:00, în curtea colegiului va avea loc deschiderea festivă, unde elevii, profesorii și invitații se vor prinde în Hora Unirii.

La ora 10:00, la parterul colegiului, în sălile A3 și A4, elevii de clasa a VIII-a vor susține concursul MaThink. Tot la ora 10:00, atât la Casa Corpului Didactic (CCD) Vrancea cât și la Muzeul Unirii Focșani sunt activități în care se va vorbi despre Vrancea/ Focșani, perioada 1859-2020.

La ora 10:30, în laboratorul de fizică al colegiului, elevii de gimnaziu vor participa la concursul Quark – fizică, chimie, biologie. La parter, în sala A2, va fi dezbătut trecutul, prezentul și viitorul revistei Gazeta Matematică, iar în laboratorul de informatică I, se va demonstra utilizarea platformei educaționale în studiul matematicii. Tot la această oră, sala de sport va găzdui participanții campionatului de fotbal „Cupa 24 ianuarie“ precum și o expoziție grafică computerizată.

La ora 11:00, la biblioteca colegiului va avea loc lansarea Biblio-calendarului CNC și o lecție despre scriitorii contemporani. La etaj, în sala A12, interdisciplinaritatea și discursul public sunt temele propuse pentru această zi importantă, în vreme ce la parter, în sala A5, se va vorbi despre proiectul internațional de voluntariat, „Solidaritate în comunitate“. La etaj, în sala A8 va avea loc cercul de robotică, iar în sala A10, tot la etaj, este pregătit un atelier de cusături. Despre viața studențească din cadrul Universității Politehnice din București, se va vorbi în sala A11, la etaj.

La ora 11:30, la parterul Corpului A, pe hol, vor fi expuse produse tradiționale și moderne în cadrul concursului „Bufet românesc pentru prieteni“.

Mâine, 24 ianuarie, Colectivul Colegiul Cuza va fi prezent de la ora 11:00 în Piața Unirii din Focșani, pentru că sunt „Uniți în cuget și simțiri“. Activitățile se vor încheia cu o excursie la Sibiu ce va avea loc în perioada 24-26 ianuarie, având ca subiect „Descoperirea României Mari“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here