ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Un alt râs capturat în pădurile din Vrancea, trimis într-o țară parteneră LIFE Linx

0
774

Al patrulea râs, un mascul cu vârsta de aproximativ 5 ani și cu o greutate de 23 de kilograme, a fost capturat în pădurile administrate de Ocolul Silvic Soveja, de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și cei ai ACDB, în cadrul proiectului LIFE Lynx.
Ca și în cazul celorlalte trei exemplare, râsul se află acum în carantină la Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, urmând să fie transferat, peste o lună, într-o țară parteneră în cadrul proiectului LIFE Lynx.

Așa cum am menționat și în posturile anterioare, obiectivul principal al proiectului LIFE Lynx este de a salva de la extincție populația de râs din regiunea Munților Dinari și sud estul Alpilor unde specia este amenințată datorită numărului mic de indivizi existenți.
Pentru salvarea speciei este nevoie urgentă de introducerea în populație de noi indivizi din alte populații, precum cea din Carpați.
Scopul acestei acțiuni este capturarea unor exemplare râși din zonele selectate din Munții Carpați (în România si Slovacia) și mutarea lor în Slovenia și Croația.
Proiectul LIFE Lynx este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.
Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat în decembrie 2018.
Mai multe informații despre proiect găsiți accesând link-ul:
https://www.lifelynx.eu/despre-proiect/?lang=ro

credit foto și video: facebook Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

text: facebook – Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here