GALERIE FOTO: Supermarket PACO a deschis al 15-lea magazin, pe drumul dintre Focșani și Petrești

0
1547

Singurul retailer autohton din Vrancea, Supermarket PACO, a deschis, ieri după-amiază, al 15-lea magazin al rețelei, într-un spațiu nou construit. Magazinul este situat pe drumul dintre Focșani către Petrești, fiind singurul supermarket în această zonă de cartiere rezidențiale. Noul magazin PACO oferă o experiență deosebită pentru clienții care îi trec pragul și o gamă diversificată de produse. Cu o suprafață totală de 400 mp, magazinul are listate circa 10 mii de produse. În noul spațiu vor lucra circa 17 persoane. Programul de funcționare va fi accesibil pentru clienți, între orele 7-21, indiferent de ziua săptămânii. Magazinul este destinat traficului către Petrești, Jorăști, către locuințele cartierelor noi care se ridică în zona de la marginea Focșaniului.

Directorul general al rețelei Supermarket PACO, Feliciu Paraschiv, ne-a spus că noul magazin PACO menține conceptul Black Market, ca în ultimele cinci magazine deschise în cadrul rețelei, cu un sistem insular pentru servirea asistată, respectiv la produsele din carne, salamuri, brânzeturile care se servesc la cântar. „Un sistem free space cu un grad de vizibilitate peste rafturile înalte de 1,4 metri, astfel încât să fie vizibilitate peste tot, să putem vedea dimensiunea magazinului, să nu pară un magazin înghesuit, cu rafturi care se dărâmă peste tine. Este iluminat cu spoturi, cu o muzică ambientală de calitate. Este stilul și conceptul pe care îl îmbunătățim de la an la an”, a spus Feliciu Paraschiv.

Acesta a menționat că PACO a crescut ritmul deschiderilor la două chiar trei magazine anual pentru a reuși să facă față expansiunii lanțurilor internaționale de retail care au ajuns în Vrancea. Marii retaileri deschid noi magazine, din ce în ce mai aproape de PACO, uneori chiar ilogic de aproape unele de altele. În aceste condiții, singura soluții este extinderea către noi zone. Directorul general a adăugat că anul acesta intenționează să deschidă un depozit logistic pentru aprovizionarea celor 15 magazine dar și cel puțin un nou magazin, dacă nu chiar două. Depozitul logistic ar urma să asigure o aprovizionare logistică printr-o colaborare mai bună direct cu producătorii, cu fabricile. „Depozitul va fi în Focșani, probabil cu ieșire la E85, cu o suprafață de minim două mii de metri pătrați. Până în iunie-iulie vom deschide și depozitul. Trebuie să mai deschidem unul sau două magazine în acest an. În Focșani sau în orașele din județ, mă refer la Mărășești, Adjud, Panciu sau în comunele mai mari. Nu intenționăm să ieșim din județ. Nici Ștefan cel Mare nu s-a dus să ducă bătăliile cu străinii pe alte meleaguri, s-a bătut în țara lui, pe terenul lui pe care îl cunoștea foarte bine. Intenționăm să ne poziționăm foarte bine la nivelul județului Vrancea în așa fel încât să nu dăm posibilitatea competitorilor internaționali care, din punctul nostru de vedere, nu fac decât să exporte profitul în țările lor de origine, să nu îi lăsăm să intre și mai adânc și să acapareze toată piața de retail care, oricum este în scădere. Suntem undeva la 40% români iar internaționalii au ajuns la 60%. Acum 7-8 ani eram 50-50 iar acum 10 ani eram 60% români și 40% internaționale. Se pare că în ritmul ăsta în următorii șase ani nu va mai exista retailer român”, a spus directorul general al rețelei Supermarket PACO, Feliciu Paraschiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here