GALERIE FOTO: Minifotbal – ”Cupa Micii Uniri”, succes de participare, competiție de foarte bună calitate!

0
269
  • Campioana ediției 2020 a competiției de la Focșani este ”Fratelli Bianconeri Ajax Galați” urmată de Coriolan Bacău, Nova Vita Târgu Mureș și cea mai performantă formație vrânceană, CS Flux Focșani
  • Jucătorul turneului – Iulian Năpîrlică, de la Fratelli Bianconeri Ajax Galați, portarul turneului – Ștefan Lepădatu, de la Coriolan Bacău, Cupei, Remus Popa, de la Lifesport Brașov

Focșaniul a fost, la finalul săptămânii trecute, în zilele de 16-19 ianuarie, în balonul de la Baza Valentino Sport, un pol al minifotbalului de foarte bună calitate, prestat de unele dintre cele mai bune echipe din țară, care au răspuns invitației de a juca în Cupa Micii Uniri, ajunsă la a doua ediție. După trei zile de meciuri spectaculoase, în care echipele și-au onorat numele și renumele, trofeul a fost adjudecat, oarecum altfel decât erau anticipările inițiale, de gălățenii de la Fratelli Bianconeri Ajax, care au dispus în ultimul act al competiției cu 2-1 de Coriolan Bacău, finaliștii competiției din 2019 când au câștigat bucureștenii de la Danco Pro! O clasare mai mult decât meritorie au avut focșănenii de la CS Flux antrenați de Claudiu Manta, care au acces în semifinală după ce au reușit să elimine în sferturi pe bucureștenii de la ”La Maria și Ion”. La finalul timpului regulamentar era egal, 3-3 pentru ca la loviturile de departajare Claudiu Mihai, Crăciun și Lupu să transforme cu siguranță și să aducă victoria echipei focșănene cu 6-4. În celelalte sferturi, Nova Vita Târgu Mureș s-a impus cu 4-2 în fața Pretenașilor Brăilei, Danco Pro București a fost întrecută cu 3-1 de Coriolan Bacău iar Fratelli Bianconeri Ajax s-a impus cu 3-1 după lovituri de departajare, în partida cu FC Reggio Brașov. În semifinale, Nova Vita Târgu Mureș – Coriolan Bacău 3-4 după lovituri de departajare, Flux Focșani – Fratelli 0-4.

Organizatorii competiției au acordat distincții individuale pentru jucătorul turneului – Iulian Năpîrlică, de la Fratelli Bianconeri Ajax Galați, portarul turneului – Ștefan Lepădatu, de la Coriolan Bacău, golgeterul Cupei, Remus Popa, de la Lifesport Brașov.

Ce spun reprezentanții finalistelor, pe paginile lor de facebook:

Fratelli Bianconeri Galati având în componență mai mulți jucători care evoluează în campionatul de minifotbal Galați, câștigă Cupa Micii Uniri, cupa care s-a desfășurat la Focșani. Felicitări tuturor pentru frumosul rezultat obținut la această competiție foarte bine organizată, care a avut la start echipe foarte bune ale României. Mulțumim organizatorilor Cupei Micii Uniri si celor care au unit acești jucători într-o echipă si au reprezentat atât de bine Galațiul!

”Echipa noastră, Coriolan Bacău, pierde, scor 1-2, finala Cupei „Micii Uniri” Focșani în fața echipei Fratelli Ajax Galați. Rămânem cu locul 2 si cu performanța de a elimina pe Danco Pro București și campioana națională Nova Vita Târgu Mureș, printre cele mai bune echipe de minifotbal din România. Mulțumim domnului Cristian Vasile pentru invitație și pentru organizarea ireproșabilă. Felicitări băieților pentru jocul prestat și pentru dăruire!

Aprecierile reprezentaților finalistelor sunt relevante pentru spiritul de fair play care a dominat Cupa Micii Uniri, competiție ce a celebrat prin minifotbal un moment crucial al istoriei românilor, ca și pentru nivelul ireproșabil al organizării asigurate de principalul organizator al competițiilor de minifotbal din Vrancea, Cristian Vasile. La rândul său, acesta a dorit să transmită un mesaj echipelor care au onorat invitația de la juca în competiția de la Focșani: Mulțumim tuturor echipelor, colaboratorilor, partenerilor și celor care au avut încredere în noi. Sperăm că am reușit să organizăm un turneu bun, cu echipe de top din România, iar spectacolul oferit a fost pe măsura dorinței iubitorilor de minifotbal. Sperăm să continuam acest proiect iar Cupa Micii Uniri de la Focșani să devină un turneu amical de tradiție în orașul de pe Milcov!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here