Flacăra Unirii va fi aprinsă pe 24 ianuarie la Focșani

0
1459

Primăria Focșani a pregătit un program special pentru ziua de 24 Ianuarie, când se serbează 161 ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentele organizate de municipalitatea focșăneană au fost denumite generic „La Focșani, Hora ne unește”. Primarul Cristi Misăilă a anunțat că acțiunile vor debuta pe data de 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Cinematograful Balada. Ansamblul Folcloric Țara Vrancei” va susține spectacolul Hai să dăm mână cu mână”, unde sunt invitați să participe toți focșănenii, intrarea fiind gratuită.

Pe 24 ianuarie, evenimentele vor debuta la ora 17.30 cu un moment de evocare istorică a momentului Unirii Principatelor Române, care va avea loc în Piațeta Teatrului Focșani. Își dau concursul artiștii Teatrului Municipal Maior Gh. Pastia”, ai Corului Pastorala și ai Ansamblului Folcloric Țara Vrancei”. De la ora 18.15 va avea loc Marșul Torțelor prin care Flacăra Unirii, care se va aprinde în Piațeta Teatrului, va lua drumul către Piața Unirii din Focșani, pe traseul Str. Republicii și B-dul Unirii. În jurul orei 18.30, Marșul Torței va ajunge în Piața Unirii, unde toți participanții sunt invitați să se prindă în Hora Unirii, în jurul Monumentului Unirii, se arată în programul pregătit de municipalitate. Ulterior, de la ora 19.00, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia” va avea loc Concertul tradițional al Orchestrei de Cameră Unirea” dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Concertul va fi dirijat de Mihnea Ignat, cu participarea soliștilor Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian). Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 19.00, la Cinematograful Balada din Focșani este programat să ruleze filmul artistic Maria, Regina României”, în prezența actriței din rolul principal, focșăneanca Roxana Lupu. Înaintea proiecției va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei care vor participa la eveniment pot obține autograful artistei care în film o întruchipează pe cea care a jucat un rol determinant în Marea Unire de la 1918. Dragi focșăneni, vă adresez din toată inima invitația ca pe data de 24 ianuarie 2020 să ”dăm mână cu mână / Cei cu inima română / Să-nvârtim hora frăției / Pe pământul României!” de la ora 17.30 în Piațeta Teatrului din Municipiul Focșani”, a transmis primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here