Baschet U 18 – Focșănenii încep, sâmbătă, un drum de pe care totul de vede frumos!

0
113

* La Ploiești, de la ora 10:30, CSM 2007 LPS Focșani va întâlni formația locală CSU

Juniorii U 18 ai Focșaniului, care au început baschetul cu mai mulți ani în urmă cu profesorii Petruț Mihai și regretatul Mircea Petrișor, au ajuns la un nivel la care au fost și alți baschetbaliști focșăneni, cei din generația care avea să câștige două medalii naționale de argint la U 20, cu vârf valoric Alin Olaru, actualul jucător al seniorilor CSM Focșani 2007. Vor juca, începând de sâmbătă, 25 ianuarie, când vor întâlni în deplasare pe CSU Ploiești, în faza semifinală A1. Este un nivel, sunt pe un drum, de pe care totul se vede frumos, pentru că nu au nimic de pierdut!

Totul este de câștigat după ce, antrenați de Petruț Mihai și Florin Munteanu, au urcat, în vara trecută, până în final four-ul Campionatului național U 16 iar în actuala ediție de campionat și-au câștigat, prin evoluții impresionante, un loc între primele 12 echipe ale țării la U 18, încă din primul an de participare la această categorie de vârstă. În faza semifinală 1A, CSM 2007 LPS Focșani va avea ca partenere de întrecere, în grupa A-A, pe CSU Ploiești, CSO Voluntari, ACS BT Cluj Napoca, CSU Sibiu, CSS nr. 4 București.

În etapa anterioară a Campionatului, ACS BT Cluj Napoca a a primul loc grupa A-A, șase victorii din șase jocuri, CSU Sibiu a terminat pe primul loc grupa B-A, cu cinci victorii din șase jocuri, CSU Ploiești a câștigat grupa C-A, șase victorii din șase jocuri, CSO Voluntari a pierdut un singur joc în drupa D-A, iar CSS nr. 4 București s-a clasat a doua în grupa E-A, cu patru victorii din șase jocuri. Toate sunt formații puternice, dar tinerii baschetbaliști focșăneni au arătat, la rândul lor în etapele de până acum ale campionatului, că au valoare.

Despre formația pe care o antrenează, profesorul Petruț Mihai mi-a spus: ”La nivelul juniorilor U18 am ajuns în primele 12 echipe ale campionatului având în componența jucători cu doi și chiar trei ani mai mici ca vârstă. Sigur că nu ne vom da deoparte din fața niciunui adversar, ba chiar vom încerca să obținem maxim cât putem obține în această grupă, luptând și jucând la victorie fiecare meci pe care îl vom avea de disputat”.

Jocurile din grupă se vor disputa în etape săptămânale, tur-retur. Se vor califica în turneul final 1A primele șase echipe, câte trei din fiecare grupă.

Programul jocurilor formației focșănene în faza semifinală A1, grupa 1 A, a Campionatului Național U18, tur:

25 ianuarie, ora 10:30, CSU Ploiești – CSM 2007 LPS Focșani; 2 februarie, CSM 2007 LPS Focșani – CSO Voluntari; 9 ianuarie, CSM 2007 LPS Focșani – ACS BT Cluj Napoca; 16 februarie, CSU Sibiu – CSM 2007 LPS Focșani; 23 februarie, CSM 2007 LPS Focșani – CSS nr. 4 București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here