Doar două luni ne mai despart de barajul pentru Euro 2020

0
63

Campionatul European este următoarea competiție majoră destinată echipelor naționale de fotbal. În perioada 12 iunie – 12 iulie, pe 12 din cele mai frumoase stadioane ale Europei se vor disputa meciurile din cele șase grupe. Printre acestea se numără și Arena Națională București, cel mai mare stadion din țară. Va fi pentru prima oară în istoria Euro când una dintre țările organizatoare o să fie România.

Patru meciuri se vor desfășura la București. Trei dintre meciurile din Grupa C și una dintre optimi. Dacă se califică la turneul final, naționala antrenată de Mirel Rădoi va evolua în Grupa C. Acolo urmează să le aibă drept adversare pe Austria, Olanda și Ucraina. Meciurile acestei grupe se vor juca la București și la Amsterdam, pe Arena Națională, respectiv Johan Cruijff Arena. România va juca „acasă” meciurile cu Austria și „în deplasare” cu Olanda, chiar la Amsterdam.

Stadioanele care găzduiesc meciurile de la Euro 2020

 • Stadio Olimpico – Roma (Italia)
 • Stadionul Olimpic din Baku – Baku (Azerbaidjan)
 • Tella Parken – Copenhaga (Danemarca)
 • Krestovski – Sankt Petersburg (Rusia)
 • Arena Națională – București (România)
 • Johan Cruijff Arena – Amsterdam (Olanda)
 • Wembley – Londra (Anglia)
 • Hampden Park – Glasgow (Rangers)
 • Aviva Stadium – Dublin (Irlanda)
 • San Mames – Bilbao (Spania)
 • Puskas Arena – Budapeste (Ungaria)
 • Allianz Arena – Munchen (Germania)

O singură necunoscută în Grupa C

Au mai rămas două luni până la barajul de calificare la Campionatul European de fotbal din vara anului 2020. România este și ea în cursa pentru obținerea unui loc la această competiție. Prima posibilitatea a ratat-o, terminând pe locul 4 în Grupa F a calificărilor pentru Euro 2020. Însă, s-a ivit oportunitatea de a evolua în barajul Ligii Națiunilor. Pe 26 martie va evolua în fața Islandei, în semifinalele acestui mini turneu de calificare.

Partida se va disputa pe terenul adversarilor, la Reykjavik. Dacă trec de Islanda, tricolorii vor juca finala cu câștigătoarea semifinalei Ungaria – Bulgaria.

 • 26 martie – semifinalele play-off-ului Ligii Națiunilor
 • 31 martie – finalele play-off-ului Ligii Națiunilor

Partida cu Islanda va fi prima partidă oficială a lui Mirel Rădoi la cârma naționalei. Acesta l-a înlocuit pe Cosmin Contra după clasarea pe locul 4 în grupa de calificare la Euro. Tricolorii au terminat în spatele Spaniei, Suediei și Norvegiei. Propunerea ca Rădoi să fie selecționer a fost adoptată de Comisia Tehnică, după performanțele obținute la selecționată Under 21. Acolo a reușit să ajungă în semifinalele Campionatului European din 2019. Grație acestei performanțe, România s-a calificat după 55 de ani la Olimpiadă.

Cum văd casele de pariuri și site-urile de specialitate meciul Islanda – România

Barajul de calificare la Euro se joacă într-o singură manșă, iar echipele care evoluează acasă ar putea să aibă un mic avantaj. Conform portalurilor de pariuri sportive recunoscute pentru rubrici precum Cota 2, Biletul zilei azi sau Meciul zilei, Islanda are cota 1.60 să se califice, în timp ce România este văzută cu a doua șansă, la o cotă de 2.30. Pe piața 1X2 cotele arată astfel: victorie Islanda – cota 2.12, egal – cota 3.45, victorie România – cota 3.45.

După foarte mulți ani de așteptare, România ar putea avea o vară de foc. Dacă se califică la Campionatul European, atunci Mirel Rădoi va antrena atât la turneul final, cât și la Olimpiada de Vară. Tricolorii mici s-au clasat între cele mai bune patru echipe din Europa la turneul final din 2019, ceea ce a permis revenirea la Olimpiadă după o pauză de 55 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here