Complex sportiv finanțat prin CNI, la Odobești

0
549

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că un nou complex sportiv va fi construit în oraș. Complexul va avea un teren de fotbal cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. Acest complex va fi construit pe actuala locație a stadionului din Odobești. „Un nou complex sportiv ce va fi situat în strada Ștefan cel Mare nr.2, pe actuala locație a stadionului din Odobești, inclus (…) pe lista de investiții ce vor fi finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI – n.r.). Complexul va cuprinde: un teren sportiv de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF- dimensiuni 105 x 68 m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori; un teren sportiv mic ce va fi tusat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20 x 40 m; clădire vestiare; clădire administrativă; parcare autovehicole și autocare“, se arată într-un anunț al primarului Daniel Nicolaș.

Suprafața totală a stadionului va fi de 13.200 metri pătrați, din care gazon artificial va fi montat pe 8.833,50 metri pătrați, iar tartan va fi așternut pe 1.100 metri pătrați. Suprafața de joc va avea 7.140 metri pătrați. Stadionul va avea 57 locuri de parcare, dar și spații verzi și sistem de iluminat public.

Primăria Odobești are în derulare și proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public și scăderea emisiilor de CO2 prin modernizare, extindere, telegestiune în oraș Odobești, județul Vrancea”. Este vorba de primul proiect din regiunea Sud-Est semnat prin programul Operațional 2014-2020, în valoare de 4.610.724, 90 euro. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea condițiilor de viață din orașul Odobești, prin modernizarea, extinderea și telegestiunea sistemului de iluminat public. Se dorește extinderea sistemului de iluminat public ambiental cu 77.180 ml pe străzi, trotuare, alei pietonale și în parcuri, creșterea eficienței energetice, montarea a 2.562 aparate de iluminat cu tehnologie LED, înființarea unui dispecerat destinat controlului și monitorizării sistemului de iluminat public (telegestiune), creșterea confortului și siguranței locuitorilor orașului Odobești, investiția propusă urmând să asigure condiții optime de circulație pe timp nocturn, atât pietonilor cât și a celorlalți participanți la trafic.

Totodată, Primăria Odobești are în derulare un proiect ce vizează înființarea unei zone de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, pe o suprafață totală de 5,7 de hectare, din care 5,2 hectare spații verzi, cu sistem de iluminat, sistem de irigații, sistem supraveghere video, sistem wi-fi, alimentare cu apă și canalizare; locuri de petrecere a timpului liber cu diverse activități: pistă de biciclete, teren de fotbal, teren de tenis, locuri de joacă pentru copii.

Sursa foto: Facebook/Alin Samoila-Sava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here