GALERIE FOTO: Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a sărbătorit 73 de ani de existență

0
684

În perioada 17-18 ianuarie 2020, Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu a sărbătorit 73 de ani de existență. Festivitatea prilejuită de aniversarea instituției de învățământ a avut loc vineri, 17 ianuarie 2020 și a reunit elevi, cadre didactice, absolvenți, profesori pensionari, oficialități locale.

În deschidere, directorul Andrei Igor Manovici a oferit primarului Iulian Nica o medalie aniversară și o diplomă de excelență pentru investițiile majore din domeniul educației, modernizarea Liceului Teoretic Ioan Slavici și sprijinul adus desfășurării activității educative a instituției.
Șeful administrației locale a mulțumit pentru distincția primită și a afirmat că aniversarea Liceului Teoretic Ioan Slavici este un moment de mândrie, atât pentru elevi și profesori, cât și pentru comunitate.
„Sărbătoarea liceului reprezintă un moment în care lăsăm modestia deoparte, analizăm performanţele şi privim cu încredere spre viitor! Avem profesori de elită și elevi care confirmă pregătirea de la orele de curs, onorând liceul, dar și comunitatea, cu premii obţinute la concursurile şi olimpiadele județene și naționale! Ziua liceului este și momentul în care sărbătorim actualii profesori și ne amintim cu recunoștință de profesorii de ieri, care au pus mai presus de orice calitatea, seriozitatea, dăruirea, respectul și, nu în ultimul rând, profesionalismul! Atât ei, cât și generațiile de dascăli care i-au urmat, au făcut ca Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu să fie, astăzi, unul dintre cele mai renumite și apreciate licee din țară!“, a declarat primarul Iulian Nica.
Acesta a îndemnat elevii să considere liceul un loc drag, care să ocupe un loc important în inima lor.
„Fiți mereu dornici de cunoaștere și implicați-vă cu tot sufletul în activitățile școlii! Învățați să vă descoperiți și să vă depășiți limitele! Să fiți mereu cei mai buni dintre cei buni! Vreau să știți că sunt mândru de voi și vă asigur, în continuare, de sprijinul meu necondiționat! Împreună cu întreaga echipă a Primăriei Orașului Panciu, vă vom oferi și de acum înainte cele mai bune condiții de studiu și baza materială de care aveți nevoie! La ceas aniversar, vă urez un sincer la mulți ani, sănătate și rezultate care să încununeze munca voastră!“, a transmis primarul Iulian Nica.

În cadrul festivității, colectivul redacțional al revistei ACTUALIS, coordonat de profesorii Elena și Andrei Igor Manovici, a prezentat numărul 17 al publicației tipărită cu sprijinul primarului Iulian Nica. Cu acest prilej, profesoara Elena Manovici a oferit câte o diplomă de excelență foștilor absolvenți Ana Maria Bălan și Cristi Șerban, colaboratori ai revistei.
Consilierul educativ, Daniela Gavril a realizat o retrospectivă a performanțelor și activităților extrașcolare din anul 2019. Retrospectiva a fost urmată de premierea profesorilor împlicați în derularea proiectelor educative.
Evenimentul a prilejuit și o reîntâlnire cu o parte dintre absolvenți. Anul acesta, au răspuns invitației organizatorilor: Cristi Șerban, Adelina și Eduard Stoica, Andreea și Emanuel Nica. Ei și-au reamintit cu emoție de anii de liceu și au povestit despre drumul pe care l-au parcurs de la absolvire până în prezent.

Festivitatea a inclus și un program artistic. Acesta a fost deschis de un recital de poezie și muzică dedicat poetului național, Mihai Eminescu, urmat de scenete din opera scriitorilor Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale, sărbătoriți în luna ianuarie. Momentele muzicale au fost susținute de Giada Giardinelli și de Trupa LOOKOUT, iar momentul de dans a fost oferit de elevii Denisa Bandrabur și Sebastian Crucianu. Profesorul de educație muzicală Cosmin Dragomir și formația Clasic Band au interpretat cântece din repertoriul românesc și internațional. Imnul liceului, intonat de Corul de Cameră Cantabile, pregătit de directorul Andrei Igor Manovici, a încheiat festivitatea împlinirii a 73 de ani de la înființarea instituției de învățământ păncene.
Ca în fiecare an, de Zilele Liceului, a fost comemorat și scriitorul Ioan Slavici. Slujba de pomenire, prilejuită de împlinirea a 172 de ani de la nașterea lui, a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel. La eveniment au participat elevi și profesori, alături de care a fost prezent și primarul Iulian Nica. Ei au aprins lumânări, au depus o coroană de flori și s-au recules la mormântul scriitorului.

Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

fotografii și text: facebook Primăria Orașului Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here