Concurs pentru vinurile îmbuteliate Bag-in-Box

0
327

Producătorii de vinuri din Vrancea sunt invitați să participe la a patra ediție a Concursului Național de Vin Bag-in-Box organizat de partenerul român al Smurfit Kappa Bag-in-Box. Este a patra ediție a concursului unde producătorii de vinuri din Vrancea au obținut diferite distincții, inclusiv medalii de aur. La concurs sunt acceptate doar vinurile ambalate bag-in-box. Vinurile la Bag-in-Box care vor fi medaliate vor primi însemne aplicabile pe exteriorul cutiilor. În urma evaluărilor la Concursul Național Vin Bag-in-Box, organizatorul va oferi 33 distincții în funcţie de cel mai mare punctaj atribuit de juriu. Dintre acestea, vor fi selectate 10 vinuri care vor fi înscrise la „Concours International Wine In Box”, Toulouse, Franta www.best-wine-in-box.com care va avea loc în ziua de 20 martie 2020. De asemenea, zece vinuri vor fi înscrise la „International Wine Contest Bucharest – VINARIUM”, www.iwcb.ro care va avea loc in perioada de 28 – 31 mai 2020. Reprezentantul Smurfit Kappa Bag-in-Box, Cătălin Costiniuc, a arătat că obiectivul principal al concursului este acela de a sprijini consumatorii de vin ambalat la bag-in-box atunci când doresc să aleagă un vin certificat în mod obiectiv de specialiști din lumea vinului și degustători recunoscuți, din România, precum și de promovare pe piața europeană a vinurilor românești ambalate în bag-in-box.

La concurs pot fi înscrise toate categoriile de vin ambalat în Bag-in-Box, la 2l, 3l, 5l și 10l, produse sau ambalate pe plan naţional în conformitate cu reglementarile Uniunii Europene. Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen de minim 1000 l, să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. Probele trimise la concurs trebuie să fie ambalate în Bag-in-Box, să fie sigilate și personalizate cu eticheta lor originală. Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză eliberat de un laborator autorizat şi va cuprinde principalii parametri fizico-chimici. Concursul are trei secțiuni, respectiv vinuri albe, roze și roșii. Trebuie trimise câte două mostre din fiecare probă. Regulamentul concursul prevede că înscriere este gratuită în limita a trei probe, câte una pentru fiecare secțiuni. Pentru fiecare înregistrare extra se achită câte 100 lei / probă. Probele vor fi acceptate numai dacă au fost înscrise până la data de 31 ianuarie 2020 și au fost recepționate de către organizatori, nu mai târziu de 7 februarie 2020.

Vinurile vor fi analizate de două jurii. Primul juriu va desemna câștigătorii distincției Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box si Cel mai bun vin ambalat în Bag-in-Box – Medalia de Aur. Acest juriu este constituit din oenologi, somelieri, bloggeri specializaţi pe vin, degustatori autorizati (A.D.A.R), certificaţi WSET, jurnalişti de vin, producători, distribuitori, amatori pasionaţi etc.. Al doilea juriu va desemna Cel mai popular vin ambalat în Bag-in-Box și este constituit din consumatori și pasionaţi de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here