Cinci ani de ÎNCHISOARE pentru bărbatul care şi-a ÎNJUNGHIAT soţia, mamă a doi copii

0
1519

Bărbatul de 31 de ani din comuna Ploscuţeni, care a fost la un pas de a-şi omorâ soţia, mamă a doi copii, a fost condamnat pentru tentativă la omor. Decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea, prin care inculpatului i s-a aplicat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, nu este definitivă.

« Condamnă pe inculpatul M (…) Ştefan – la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 3 ani interzicerea exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C. pen. pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (…). Menţine arestarea preventivă faţă de inculpatul M (…) Ştefan. 3. Scade din pedeapsa de executat durata reţinerii şi arestării preventive inculpatului Mihăeş Ştefan de la 25.08.2019, la zi. (…). Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Municipal Adjud şi în consecinţă: Obligă inculpatul la plata sumei de 600,89 lei reprezentând despăgubiri civile pentru daune materiale – cheltuieli de transport, respectiv cheltuieli de spitalizare-. 6. Ia act că persoana vătămată (…) şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea nu s-a constituit parte civilă. Obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei către stat reprezentând cheltuieli judiciare – urm. pen. şi judecată.-8. Cu apel în 10 zile de la comunicare », se arată în hotărârea instanţei de judecată.

In vara anului trecut, bărbatul şi-a înjunghiat soția pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al geloziei. Fapta a fost comisă în data de 24 august a.c. Soții au împreună doi copii, iar de câteva luni nu mai locuiau împreună, victima plecând la familia ei împreună cu unul dintre minori. La data respectivă, bărbatul a consumat bere şi vin împreună cu un vecin, după care a mers la locuinţa femeii. Supărat pe motiv că aceasta ar avea o altă relație și având mintea încețoșată de alcoolul consumat, bărbatul și-a strâns soția de gât, după care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit ce au vizat zona inimii. Partea vătămată a reușit să se apere cu brațul, în timp ce bărbatul o lovea. Ea a suferit leziuni, plăgi tăiate și înțepate la nivelul brațului stâng. De asemenea, tot în timpul altercației, femeia a și căzut la pământ, moment în care bărbatul s-a năpustit deasupra ei și a continuat să o lovească cu cuțitul de bucătărie pe care îl luase de pe o masă. Astfel, victima a suferit leziuni și în zona toracelui.

În timpul conflictului, femeia a strigat după ajutor şi a fost auzită de mai mulţi martori, care au intervenit imediat. În momentul în care martorii au ajuns în casa victimei, inculpatul era peste femeie şi avea asupra sa cuţitul. Martorii au reuşit să-l îndepărteze pe bărbat, care imediat a plecat la domiciliul surorii sale, acolo unde a şi fost găsit de poliţisti. La audieri, bărbatul a recunoscut fapta și a spus că nu-și amintește de toate loviturile pe care i le-a aplicat soției. Victima a avut nevoie, ca urmare a leziunilor suferite, de 14-16 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here