Nea Condurache! Nu ți-a furat, bre, nimeni titlul, oamenii sau praful de pe tobă; nu le-ai plătit matale

0
1378

Bre, nea Condurache, cam slăbuț ieri, cam slăbuț. Gata, ai obosit și ai scos placa veche cu scribii și cu chioșcurile și cu numele ziarului? Hai, bre, stai calm, că anul ăsta ai două rânduri de alegeri și te scoate iar PNL-ul din foame. Te-a cumpărat cu totul la prezidențiale, te ține în continuare pe linia de plutire, că tre să aibă o fițuică unde să mănânce rahat.

Cine ți-a furat, bre, „titlul”? Ți-ai furat singur căciula că n-ai plătit francizorului. Nu era marca matale să ți-o fure cineva, închiriaseși o franciză, n-ai plătit, iar deținătorul ei avea dreptul s-o vândă cui voia. Hai, bre, că pricepi, ce dracu? Și-ai făcut tot circul ăla ieftin cu chioșcurile ca să te faci victimă, deși aveai datorii la primărie, că nu stăteau chioșcurile pe terenul matale. Și tot în datorii ai ținut-o până ai ajuns să nu-ți plătești oamenii, furnizorii, sumele datorate bugetului local.

Nea cutărică, oamenii ți-au plecat toți, pe rând sau mai mulți deodată, pentru că nu ți-ai respectat mult țipatele principii, pentru că nu i-ai plătit, pentru că ai vrut să le plătești munca cu diverse produse luate de la diverși patroni cărora le mai dădeai câte o machetă în fițuica matale. Haide, bre, că le știm. Și acum ai rămas cu fantomaticele surse ale reporterilor ZdV. Care reporteri, tataie? Nu mai ai decât pe unii care-ți mai dau câte un articol ca să le mai vadă lumea numele prin ziar sau ca să-și verse frustrările. Dar nu-s reporteri, sunt colaboratori. Și-atunci ce faci ca să-ți ții gazeta și să aibă unde deversa PNL-ul? Iei postări de pe facebook și le numești știri, furi știri de la toată presa din Vrancea și zici că au obținut sursele reporterilor ZdV informațiile. Nu ți-e rușine, bre, la vârsta matale?

Cât despre banii care zici că vin la noi din taxele și impozitele plătite de vrânceni (dar nu și de matale, la câte datorii ai la buget), haide, bre, s-o lămurim și pe asta. Un segment de 10-15% din cifra noastră de afaceri provine de la instituții de stat, care publică în ziarul nostru diverse anunțuri. Diferența până la 85-90% provine de la firme private, care aleg ziarul nostru pentru seriozitate și profesionalism. Apropos! Da’ machete mai furi, bre, de la noi?

Auzi?! Da chioșcurile? Unde-s chioșcurile? Dar sediul? Unde-i sediul? Dar furnizorii? Unde-s furnizorii? Tot de la hărțuire ți se trage, bre? Sau de la faptul că nu ți-ai plătit datoriile? Aoleu… Singur ți-ai știrbit-o, bre. Toată lumea fuge de matale, că știe că ești rău platnic. Dar nu-i nimic, deocamdată mai e PNL-ul acolo să te cumpere și să te vândă cum vrea.

Vezi cum faci, trage tare cât mai poți, că cică nu prea le convine la liberali, că tot crești tariful. Nah, foame mare la matale, acolo. Dar să nu te lase ăștia cu buza umflată și cu ficatul mărit. Fă și matale niște analize. De ălea cost-beneficiu, bre, stai calm, că nu te căutăm noi la colesterol. Lasă că te caută destul ăia la care ai datorii. Matale ai grijă să te caute în continuare PNL-ul că, în rest, belele curg.

Cum fac, bre, ăia de la PNL? Îți dau banii înainte sau după?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here