FOTO: Ziua Culturii Naționale la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Focșani

0
164
hdr

Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii Gimnaziale “Nicolae Iorga, Focşani, a fost gazda manifestărilor desfășurate în cadrul Zilei Culturii Naționale Elevii claselor pregătitoare – a VIII-a au fost invitaţi să-şi expună părerea despre “Cum l-au cunoscut pe Eminescu. Pe parcursul a două zile, școlarii de la învățământul primar, coordonați de doamnele învățătoare au dat glas sentimentelor de ataşare faţă de opera marelui scriitor, prin recitări, concursuri, audiţii, precum şi prin ilustrarea plastică a celor mai frumoase poezii eminesciene.

De asemenea, Catedra de limba și literatura română, sub coordoarea prof. Liliana Nițu și bibl.Adriana Măciucă a organizat expoziţia de carte Eminescu, elevii claselor gimnaziale devenind ghizi pentru colegii lor mai mici care abia desluşesc tainele operei poetului, au participat la un antrenant concurs interactiv care a vizat cunoașterea operei poetului național, au exprimat puncte de vedere pertinente despre opera acestuia.

“Nu putem a nu observa cum, an după an, timpul nu-i abandonează pe cărări numele, ci, dimpotrivă, cu fiecare trecere ni-l aduce mai aproape. Această emoție se transmite şi dinspre sufletele pure ale elevilor, care-i poartă lumina prin fiecare clipă care trece, ca un fior, la retrăirea operei sale”, a declarat prof. Liliana Niţu.

PROF. LILIANA NIȚU

RESPONSABIL RELAŢIA CU PRESA

ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”NICOLAE IORGA”, FOCȘANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here