Fotbal: Adrian Mutu – Nu vreau să schimb nimic din ceea ce a făcut Mirel Rădoi la naţionala U21

0
44

Noul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a declarat, miercuri, în cadrul conferinţei de presă în care a fost prezentat oficial în această postură, că nu intenţionează să schimbe lucrurile bune pe care le-a făcut predecesorul său, Mirel Rădoi, ci să regleze doar anumite aspecte din jocul echipei.

„Este o onoare, este o mare responsabilitate pentru mine în primul rând pentru că vin după Mirel Rădoi, care a făcut istorie cu Under-21, practic cea mai mare performanţă, iar acest lucru mă motivează şi mai mult. Eu cred că atunci când sunt sub presiune reuşesc să dau tot ce am mai bun în mine şi sper ca acest lucru să reuşesc şi în această perioadă, pentru că avem un meci foarte important cu Danemarca, o echipă foarte bună. Este o nouă generaţie foarte talentată, au început bine, ne aflăm pe un loc 2 pe care vrem să îl consolidăm şi să ne calificăm la EURO. După această performanţă sper ca şi eu să continui lucrurile bune, să am aceeaşi performanţă pe care a avut-o Mirel Rădoi. Nu sunt aici să dau totul peste cap. Pot să spun că sunt un antrenor mai norocos decât alţii, că am ajuns la naţionala de tineret. Prin prisma rezultatelor pe care le-a avut, naţionala U21 are parte de o simpatie mare din partea suporterilor şi e un lucru pe care eu mă bazez. Nu rămâne decât să demonstrez celor care au încredere în mine că au făcut alegerea corectă. Eu nu vreau să schimb nimic din ceea ce a făcut Mirel Rădoi, pentru că consider că a făcut o treabă bună. Vreau să impun câteva din ideile mele, voi analiza lucrurile care au nu au mers tocmai bine şi să încerc să le reglez”, a declarat Mutu.

El a precizat că la turneul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cel mai probabil se va afla în tribună: „Cred că Mirel Rădoi merită să fie la Tokyo. Eu cred că voi fi în tribună, Mirel a obţinut această calificare. Dacă el consideră că are nevoie de mine sunt la dispoziţia lui, nu e niciun fel de problemă. Cunosc destul de bine jucătorii Under-21, în jur de 60-70 de jucători pe care îi am pe listă. De la Campionatul European sunt doar nouă”. Întrebat cum va reacţiona la posibilele acte de indisciplină ale jucătorilor săi, Mutu a spus că este persoana potrivită din acest punct de vedere, cunoscând repercursiunile din perioada în care era fotbalist. (…)

Adrian Mutu îi doreşte ca antrenori secunzi la echipa naţională de tineret pe Adrian Boingiu şi Nicolae Grigore, staff-ul urmând să fie definitivat în următoarele zile. Selecţionerul echipei naţionale de tineret spune că noua postură îl poate propulsa la echipa de seniori, dar în acest moment nu se gândeşte la acest lucru. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here