GALERIE FOTO: O investiție mai mult decât necesară – foarte utilă: Bazinul de Înot Didactic din Focșani!

0
352

Era să fie cu câțiva ani mai devreme, dar o ministresă aflată în relații de paralelism cu sportul a decretat că la Focșani nu-i nevoie de bazin de înot pentru că nu este echipă de polo! Și ceea ce trebuia să se întâmple în rău s-a întâmplat. Lucrările pentru construirea proiectatulu Bazin de înot în Focșani Sud au fost amânate pentru vremuri mai prielnice. Iar când acestea s-au invit – ”fie roata și pătrată tot se-ntoarce ea odată” – spune un proverb purtător de înțelepciune, ca toate proverbele, Campania Națională de Investiții, la solicitarea Consiliului Județean Vrancea – pentru întregul adevăr, a președintelui Marian Oprișan – a început primele săpături pentru bazin. Cauze naturale – strat freatic consistent și la suprafață, au încetinit ritmul, lucrările au fost întârziate, însă în mai 2019 a venit sorocul: Bazinul de înot didactic din Focșani Sud a fost dat în folosință.

Cea mai importantă lucrare de infrastructură sportivă de după 1990 în Vrancea a venit la întâlnirea cu beneficiarii! Primii, ca pentru un moment inaugural, au fost juniorii a patru echipe naționale – România, Belarus, Bulgaria și Moldova venite la Focșani pentru un turneu de pregătire. Consiliul Județean Vrancea invitase Federația Română de Polo să aducă echipe la Focșani și să constate/valideze, prin prezența acestora, calitatea bazinului din Sud care a primit referințe excepționale din partea oaspeților! Aceștia nu au făcut decât să recunoască o realitate de necontestat! Focșaniul devenea un pol al polo-ului pe apă din România. Calitate reconfirmată de alte prezențe poloistice de prestigiu la bazinul din Sud – Naționalele de senioare ale României și Germaniei care au jucat unul dintre cele două meciuri de baraj pentru calificarea la Campionatul European. Apoi, Lotul național de seniori al României a avut – tot la Focșani – un stagiu de pregătire pentru Campionatul European. Chestiunea echipei invocate de ministresă fusese rezolvată de la sine! Rămâne ca într-o zi să fie înființate și echipe de polo, fete sau băieți, la unul sau altul la cluburile sportive din municipiu. Testul adevărat al ideii de construire la Focșani a unui bazin de polo a fost cel ai prizei la public! Iar publicul focșănean, avizat și bun cunoscător al fenomenului sportiv – de la handbal, mai nou de la baschet, dar și de la fotbal, a reacționat în manieră impresionantă. A umplut tribunele la jocurile naționalelor României, a făcut atmosferă ca la marile întreceri internaționale.

Ceea ce a adus în mod cu totul remarcabil bazinul de înot didactic din Focșani a fost că a oferit posibilitatea a sute de copii din Vrancea, transportați cu microbuzele școlare, să vină și să învețe, în mod gratuit, să înoate, în condiții excepționale instruire, de securitate, de igienă. A fost o idee generoasă a Consiliului Județean Vrancea, pusă bine în practică. Și pe care nu ai cum să nu o apreciezi. Până la urmă, cu sau fără echipă de polo, focșănenii, de la cei mai tineri până la cei vârstnici aveau dreptul – acum au și posibilitatea – chiar și contra cost – să meargă să facă înot – pentru învățare sau agrement în condiții la nivelul cerințelor anilor aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here