Canotaj: Elisabeta Lipă – Sunt în stare de şoc după anunţarea bugetelor federaţiilor

0
160

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, pentru AGERPRES că este profund dezamăgită de bugetul acordat organizaţiei pe care o conduce din partea MTS şi că nu îşi mai asumă câştigarea vreunei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Federaţia Română de Canotaj primeşte din partea MTS, pentru anul 2020, an olimpic, 10.000.000 de lei, cu 300.000 mai puţin faţă de anul trecut. „Sunt în stare de şoc după anunţarea bugetelor federaţiilor. Bugetul pe 2020, în anul olimpic, este mai mic decât bugetul pe 2019, normal că sunt dezamăgită de acest buget. Raportat la cum se obţine o medalie olimpică, cei care se ocupă de aceste bugete probabil că nu ştiu, nu au trăit alături de un sportiv patru ani să vadă cam ce nevoi are să poată pune mâna pe o medalie olimpică şi au considerat că atât ne trebuie. Mie mi-a luat o mare povară de pe umeri şi anume asumarea de medalii. Atunci o să ne regândim strategia, nimeni nu o să mă mai întrebe ‘Doamna Lipă câte medalii aduceţi de la Jocurile Olimpice?’ pentru că eu o să spun ‘Câte o să vrea Domnul’. Am ajuns la mână Domnului. Deci nu o să-mi mai scoată nimeni ochii şi nu o să-mi mai moară neuronii cu întrebarea asta. Este foarte bine să nu ai presiunea asta pe umeri. E strigător la cer, au considerat că atât îmi trebuie. E greu, performanţa, în afara faptului că cere sacrificii, cere şi foarte mulţi bani, ca să poţi să te lupţi de la egal la egal cu cei care vor medalii olimpice. Şi când alţii investesc milioane, e clar că nu stă o federaţie de canotaj în două milioane buget. Eu mi-am dat seama că e ceva în neregulă după toată secretomania asta, a fost totul pe tăcute. Sunt profund dezamăgită. Nici măcar nu m-a chemat să-mi spună, eu atât pot să-ţi dau. Că tot ne-a chemat la discuţii. Asta a fost prima comunicare. Nu avem bani, mi să părea mult mai corect să ne spună asta”, a afirmat Lipă.

O explicaţie a sumei mici pe care a primit-o comparativ cu cea solicitată ar putea fi bugetul mai mic al MTS, a completat Elisabeta Lipă. Elisabeta Lipă spune că trebuie să regândească şi strategia în ceea ce priveşte loturile de tineret şi de juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here