VIDEO: Documentație pentru reabilitarea și extinderea Parcului Nicolae Bălcescu

0
2869

Proiectul viitorului parc Nicolae Bălcescu!

Publicată de Cristi Valentin Misăilă pe Joi, 29 august 2019

 

Primăria Focșani pregătește documentația tehnică pentru scoaterea la licitație a lucrărilor la proiectul „Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu Focșani”. Marți, în ședința extraordinară a Consiliului Local, vor fi discutate modificările la indicatorii tehnico economici, respectiv mutări între diferite capitole ale documentației inițiale, fără a fi modificată valoarea totală a proiectului inițiat de primarul Cristi Misăilă. Deja, municipalitatea a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu Focșani”. Proiectul municipalității prevede schimbarea configurației parcului din care nu vor mai rămâne decât copacii. Aleile, spațiile verzi vor fi reconfigurate integral. Spațiile verzi vor avea o suprafață de peste 1,2 hectare, cu arbuști, flori, gard viu.

Proiectul are o valoare de aproape 14 milioane lei, justificată prin amploarea modificărilor pe care vrea să le realizeze municipalitatea. „Am dorit refacerea din temelii a parcului. Vor rămâne în picioare doar copacii din Parcul Bălcescu, aleile vor fi reconfigurate”, a arătat primarul Cristi Misăilă la prezentarea proiectului în cadrul unei ședințe a Consiliului Local.

Aleile pietonale vor fi cu fundație din balast, dale de beton și finisaje din dale specifice parcurilor. Prin proiect se propun „mărirea și diversificarea zonelor de spațiu verde, crearea de compoziții vegetale judicioase, în perfectă armonie cu aspectele climatice specifice zonei (rezistente la mediul urban și pericolul sociale), care să ofere tablouri interesant din punct de vedere cromatic și vegetal pe parcursul anului, să aibă o înflorire eșalonată, prin utilizarea de specii aclimatizate în zonă, ușor de întreținut folosind sisteme de irigații automatizate”.

La intrarea dinspre Bulevardul Republicii vor fi realizate fântâni arteziene pe aleea principală, fântâni cu jocuri de apă și lumini care vor crea un aspect plăcut atât ziua cât și noaptea. Fântânile arteziene vor fi îngrădite de gard viu pe toate laturile. Fântâna arteziană din centrul parcului va fi înconjurată de un labirint verde, format din zone verzi cu arbuști mici, viu colorație și flori.

Locul de joacă din Parcul Nicolae Bălcescu va fi mai generos și mutat în altă zonă a parcului, vor fi amenajate zone pentru șahiști, pentru skateri și roleri. Va fi o zonă dedicată iubitorilor de animale. Vor fi și două grupuri sanitare, comparativ cu unul în prezent, amplasate în zone opuse. Parcul va avea și un amfiteatru, pe latura nord vestică, destinat activităților în aer liber. Ca la fiecare proiect nou implementat de municipalitate se va asigura un sistem de supraveghere video, care va contribui la asigurarea siguranței în parc. Vor fi refăcute sistemul de iluminat public, branșamentele la energie eletrică, la rețeaua de apă. Iar irigarea spațiilor verzi va fi realizată printr-un sistem de irigații automatizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here