Slobozia Bradului are în derulare investiții în infrastructură în valoare de 85 de milioane de lei

0
237

Autoritățile locale din Slobozia Bradului derulează mai multe investiții în infrastructura locală, majoritatea finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Este vorba de investiții în valoare totală de 85 de milioane de lei. Pe lista de proiecte aflate în derulare se mai află următoarele investiții: Modernizare, dotare și construire Școala Cornetu, în valoare de 3, 3 milioane de lei; Modernizare drumuri de interes local (AFIR), în valoare de 4,2 milioane de lei; Modernizare drumuri de interes local, în valoare de 13,7 milioane de lei; Construire dispensar medical, în valoare de 2,1 milioane de lei; Construire Grădiniță cu patru săli de clasă, în valoare de 2,2 milioane de lei; Modernizarea sistemului de iluminat public, în valoare de 300 mii lei; Construire teren minifotbal cu nocturnă, în valoare de 250 mii lei; Proiect de incluziune socială pentru persoane defavorizate, în valoare de 27 de milioane de lei; Sistem de canalizare în Slobozia Brdaului-proiect al Consiliului Județean, în valoare de 11,2 milioane de lei; Construirea unui cămin cultural de tip I, în valoare de 2,3 milioane de lei.

O altă investiție deja finalizată este Grădinița cu program normal Slobozia Bradului. Obiectivul a fost inaugurat la începutul anului școlar 2018-2019. În această grădiniță învață a aproximativ 200 de preșcolari. Grădinița formată din parter și etaj, are o suprafață construită de peste 500 de metri pătrați, are 8 săli de clasă cu câte 24 de locuri, grupuri sanitare moderne, centrală termică, materiale didactice pentru desfășurarea activității. Valoarea investiției este de 3,2 milioane de lei. Primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, a declarat că toate investițiile vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii locale. „Avem 192 de copii care învață în această grădiniță. Investiția a costat 2,7 milioane de lei, la care se mai adaugă 500 de mii de lei racordarea acesteia la utilități, respectiv electricitate, apă, canalizare. Lucrările la această investiție au început în octombrie 2016 și în septembrie 2018 a fost inaugurată această grădiniță nouă, ultramodernă, complet utilată și dotată. Vreau să mulțumesc pentru sprijinul acordat în derularea acestor proiecte președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, fără sprijinul său nu se putea realiza acest obiectiv, dar nici celelalte 10 investiții mari pe care le avem, în derulare. Practic, cu sprijinul președintelui Marian Oprișan avem în derulare investiții în infrastructură în valoare de 85 de milioane de lei“, a afirmat primarul Iulian Dumitru.

De reținut că primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian Dumitru, a primit anul trecut, în cadrul celei de-a XXII-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), ordinul de merit, trofeul și diploma „Dinu Săraru”, care are rolul de a aprecia public, rolul în ceea ce privește asumarea statutului de factori ai păcii sociale, precum și pentru abnegația depusă, în sprijinirea de proiecte/programe cu rol educațional, social-caritabil, cultural și de parteneriat social, în mediul rural, pentru susținerea categoriilor defavorizate, combaterea sărăciei și a riscului de excluziune socială, dezvoltarea politicilor de susținere a familiei pe parcursul întregului ciclu de viață a membrilor acesteia comunelor și/sau primarilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here