Nimeni nu a avut voie să lipsească de la prezentarea noului director interimar al DSVSA Vrancea, numit politic de PNL

0
2935

Liberalii au început, ieri, seria de evenimente de învestire a noilor șefi de instituții deconcentrate din județ. O formalitate birocratică, de numire interimară pe o funcție temporar vacantă, a devenit pentru liberali un prilej de mesaje politice, care nu au nicio legătură cu funcționarea instituțiilor respective. La Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea a avut loc prima învestire, a directorului interimar Cristinel Mihai, în prezența prefectului Gheorghiță Berbece. Evenimentul a avut loc în sala de ședințe a instituției, unde au fost chemați toți salariații din clădire. În fața acestora, prefectul a reușit să vorbească despre DSVSA ca o instituție „de forță” dar și, indirect, să acuze că cetățenii nu au încredere în medicii veterinari.

Întrebat dacă este o numire politică la DSVSA, prefectul nu a negat acest lucru, susținând doar că este vorba despre „o nouă imagine și o nouă linie de implementare a programului de guvernare” al PNL. În ceea ce îl privește pe noul director interimar al DSVSA, Cristinel Mihai, acesta lucrează din 2015 în cadrul instituției iar din 2018 este medic primar veterinar. Anterior angajării la DSVSA a lucrat patru ani în cadrul unei firme din Vrancea. Am experiență atât în mediul privat, unde am lucrat într-o unitate de producție după absolvirea facultății de medicină veterinară din Iași. Eu mi-am dorit să migrez la această instituție, am reușit. Din anul 2018 sunt medic primar veterinar. Colegii știu, am demonstrat prin activitatea mea în cadrul DSVSA, din 2015 de când am venit aici și până în prezent, am dat dovadă de seriozitate, profesionalism, spirit de echipă”, a spus directorul Cristinel Mihai. Acesta ocupă funcția temporar, pe perioada în care titularul postului, doctorul Necula Botezatu, se află în concediu medical. De altfel, doctorul Botezatu a fost prezent, ieri, la eveniment și a precizat că numirea noului director s-a făcut și la recomandarea sa.

Ceremoniile de învestire în funcție vor continua, miercuri, cu evenimentul de la SGA Vrancea. Acolo va fi învestită în funcție Dorina Vraciu, care îl înlocuiește în funcție pe Cătălin Kanty Popescu, transferat pe postul de inginer șef al instituției.

Probabil că în perioada următoare vor avea loc și alte evenimente similare după ce liberalii au hotărât să schimbe toți directorii, inclusiv pe cei care au dat examene pentru posturile ocupate; unii dintre ei fiind în funcții încă din perioada guvernelor Boc.

Între timp a fost schimbat directorul ANIF Vrancea, Dan Mocanu. Acesta a fost transferat pe un post de șef serviciu în cadrul instituției, locul acestuia fiind ocupat, interimar, de către Eugen Popa, care până acum lucra ca șef compartiment protecția muncii. Eugen Popa a mai condus instituția după 2005 iar în 2016 a fost candidatul PNL la Primăria Tătăranu.

Primul pas spre penelizarea instituțiilor publice a fost făcut, în 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Aurel Șelaru și înlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focșani și fost candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Focșani din partea liberalilor. Ulterior au fost înlocuiți cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea, 9 inspectori şcolari, șeful Gărzii Forestiere Focșani, șeful Biroului Vamal Focșani.

Între timp se pregătește numirea la Prefectură a secretarului comunei Jariștea, Claudia Serafimciuc. La acestea se adaugă numirile în diverse funcții din administrația centrală a oamenilor de la PNL. La nivelul organizației Vrancea, Ion Ștefan, cunoscut publicului larg ca ministrul „Grindă“, l-a angajat pe liberalul Liviu Bostan în corpul de Control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. Ministrul „Grindă“ și-a susținut și finul, pe numele lui Florin Jan Vasilache, în funcția de consilier al ministrului Agriculturii. Tot pentru „merite deosebite“, consilierul județean PNL Ovidiu Burdușa a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Ovidiu Burdușa locuiește în Italia, este consilier județean din partea PNL, iar ceea ce l-a recomandat pentru această funcție este tot apartenența politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here