ULTIMA ORĂ! Liberalii NU dublează alocațiile, deși Iohannis a promulgat legea; PSD solicită sesiune parlamentară extraordinară

0
1663

Creşterea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020, a declarat, marţi, ministrul liberal al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, conform AGERPRES. Comentariul ministrului Muncii a venit la scurt timp după promulgarea de către şeful statului, marţi, a legii privind dublarea alocaţiei pentru copii. De altfel, premierul PNL, Ludovic Orban a anunţat de vineri că termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii va fi probabil prorogat.

În aceste condiții, Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, marţi, propunerea preşedintelui interimar, Marcel Ciolacu, de a fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară, cel mai probabil în ultima săptămână a lunii ianuarie, în care să se discute eliminarea pensiilor speciale, potrivit unor surse social-democrate.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pe ordinea de zi urmând să se afle eliminarea pensiilor speciale. „Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, scrie AGERPRES.

Legea votată în Parlament la sfârşitul anului trecut, privind dublarea alocaţiilor copiilor, ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Propunerea PSD de majorare a alocaţiilor copiilor a fost votată în Parlament în ciuda împotrivirii PNL şi ALDE, ai căror deputaţi şi-au scos cartelele din aparate pentru a nu vota.

Sursa foto: Mediafax- Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here