Fiul de 15 ani al primarului din Reghiu e bine, sănătos, dar Ziarul de Vrancea a scris că a fost ÎMPUȘCAT

0
6406

Goana după audiență a unor așa zise ziare locale nu mai cunoaște nicio limită. Ziarul de Vrancea a postat duminică o știre pe site-ul propriu în care anunța că băiatul omului de afaceri Răduță Macovei, adică primarul comunei Reghiu, a fost împușcat în noaptea de sâmbătă spre duminica în locuința sa și a decedat.

“În decursul acestei nopți Macovei Alexandru, fiul omului de afaceri Macovei Raduță a fost găsit decedat in locuința sa din Reghiu în urma unei împușcături în zona pieptului. Alexandru avea 15 ani și studia la Liceul Economic Mihail Kogălniceanu în clasa a 9-a. Acum urmează ca poliția să desfășoare ancheta și să găsească criminalul”. Aceasta este asa zisa știre, de fapt un fake news care cel mai probabil are scopul de a crește numărul vizualizărilor unei fițuici aflate de mult timp în moarte clinică tocmai pentru lipsa de corectitudine în asa zisele informații furnizate cititorilor. Ținuți în viață de infuzia de bani de la PNL, care a cumpărat ediții întregi în timpul campaniei electorale, cei de la Ziarul de Vrancea furnizează permanent așa zise știri fără să verifice informațiile, fără să ceară opiniile părților implicate.

Bineînțeles că după ce și-au dat seama de prostia pe care au făcut-o, cei de la Ziarul de Vrancea au șters știrea de pe site. Dar sute de oameni au apucat să vadă și mulți l-au sunat pe primar.

Contactat de reporterii noștri, primarul comunei Reghiu, Răduță Macovei, a declarat că este unul dintre cele mai oribile momente care i-au fost date să le trăiască și a anunțat că va da în judecată fițuica pentru această știre falsă, care putea avea urmări grave pentru familia sa. “Am fost sunat în această dimineață (duminică) de mai multe persoane care în mod voalat m-au întrebat dacă am pățit ceva eu și familia mea. Contrariați de nedumerirea mea mi-au spus că în Ziarul de Vrancea a apărut o știre cum că fiul meu a fost împușcat în noaptea de sâmbătă spre duminică în locuință și că este mort. Asta în condițiile în care am luat masa cu fiul meu în această dimineață (duminică dimineață). Și cu toate astea, tot era gata să cad din picioare. Dar dacă nu era copilul acasă și aflam din ziar că a fost împușcat? Muream pe loc! Dar dacă afla soția mea de la cineva ca i-a murit copilul că așa scrie în Ziarul de Vrancea și părea ceva? Cine răspunde pentru această știre falsă care putea aduce urmări grave familiei mele”, se întreabă primarul Raduta Macovei.
Edilul șef din Reghiu spune că a încercat să ia legătura cu Corneliu Condurache, patronul Ziarului de Vrancea, pentru a-i cere explicații despre aceasta situație, dar acesta nu i-a răspund la telefon. “I-am trimis și mesaj, a citit mesajul dar nu mi-a răspuns. Voi lua legătura cu un avocat și voi da acest ziar în judecată. Nu e posibil să te joci cu oamenii, să-ți bati joc de sentimentele oamenilor, de familiile lor, doar pentru a face rating. S-a mers mult prea departe, iar aceste asa zise știri trebuie să dispară pentru totdeauna”, a mai spus primarul Răduță Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here