Controale ITM în cadrul Campaniei Naţionale de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice

0
158

În perioada 02.12.2019 – 07.01.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a derulat o Campanie Naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice.

Această acţiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori şi care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv a fost faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

De asemenea, în această perioadă persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice se autorizează sau cer viză anuală pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ cu acestea.

În timpul acțiunilor de control, pe teritoriul județului Vrancea au fost identificați şi verificați un număr de 7 agenţi economici care desfăşurau activităţi de deţinere, manipulare şi comercializare a articolelor pirotehnice din categoria F1.

În urma controalele efectuate s-a constatat o singură deficiență referitoare la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice, fiind dispusă o măsură de remediere cu un termen scurt de realizare.

De asemenea, unitatea verificată a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile Ordonanței nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

Inspector șef, Eliza Botezatu

Comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here