ULTIMA ORĂ! COD GALBEN de ninsoare cu viscol la munte și ninsori temporare cu vânt puternic în toată Moldova

0
8549

Administrația Națională de Meteorogie a emis la ora 11:00 astăzi, 4 ianuarie 2020, o atenționare meteorologică de COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ în zona de munte la altitudini de peste 1700 m, cu intensificări puternice ale vântului și viscol. Interval de valabilitate: 04 ianuarie, ora 18:00 – 06 ianuarie, ora 06:00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65…75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, peste 90…100 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Deasemenea, CODUL GALBEN are în vedere și intensificări ale vântului pentru toată Moldova, în intervalul 05 ianuarie, ora 09:00 – 06 ianuarie, ora 06:00. În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Este valabilă și  INFORMAREA METEOROLOGICĂ de intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori, pentru intervalul 04 ianuarie, ora 17:00 – 06 ianuarie, ora 22:00. Zonele vizate – conform textului următor:

Sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.
Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. 
Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here