ULTIMA ORĂ! Accidente în lanț în zilele de Crăciun; 19 persoane și-au pierdut viața pe drumurile patriei

0
8786

Un număr de 44 de accidente rutiere s-au produs, în ultimele două zile, în întreaga ţară, în urma cărora 19 persoane au decedat, iar alte 33 au fost grav rănite, informează astăzi, 26 decembrie 2019, Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit IGPR, poliţiştii au reţinut, în aceste zile, 532 de permise de conducere (dintre care 64 pentru consum de alcool şi 171 pentru viteză) şi au retras 89 de certificate de înmatriculare. (Agerpres)

Tot în acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a publicat următorul mesaj, pe pagina oficială de facebook:
„44 de accidente, 19 persoane decedate și 33 grav rănite… doar în ultimele 48 de ore! Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT!
Vă rugăm să înțelegeți că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viața!
Și mai înțelegeți ceva, Sărbători sunt și la anul… și peste doi ani… și peste 10 ani… și peste 50 de ani.
Nu vă mai grăbiți, pentru că o oră pe care credeți că o câștigați, vă poate costa viața!
Dacă ești la volan și vezi acest mesaj, închide imediat telefonul… ești în pericol să faci un accident!
Dacă ești pasager, citește cu voce tare să audă și șoferul!
P. S. Mulțumim polițiștilor rutieri și tuturor salvatorilor pompieri care au făcut eforturi supraomenești pentru a salva persoanele încarcerate! Știm că fiecare dramă pe care au văzut-o a lăsat urme grele în sufletele lor! Este foarte greu să îți stăpânești lacrimile atunci când vezi destine de tineri frânte din neglijență și neatenție!
Nu uitați: Viața are prioritate și doar acasă vă așteaptă cei dragi!”

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice, înainte de a porni la drum, ca autovehiculele să aibă funcţionale sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate și reaminteşte că, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Sursa foto: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here