ULTIMA ORĂ! GALERIE FOTO: Omagiu Revoluției din decembrie 1989 în Piața Unirii din Focșani

0
705

În această seară, o mână de oameni s-au adunat în Piața Unirii pentru a aduce un omagiu eroilor care și-au pierdut viața în timpul Revoluției din decembrie 1989. „Dacă a fost sau nu Revoluție, rămâne la latitudinea istoriei să decidă”, spun cei prezenți în Piața Unirii în această seară. Un lucru este cert, dacă în acel decembrie ’89 oamenii nu s-ar fi răzvrătit împotriva atrocităților regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, prezentul nostru ar fi fost probabil nesigur.

Vremea de afară reflectă întocmai atmosfera zilelor de 16-22 decembrie, este ceață, frig, atât de frig încât lacrimile ți se transformă în cristale.
Medicul stomatolog Irina Lupu este inițiatorul acestui eveniment ce își propune să-i scoată afară din case pe toți cei care vor să-și aducă aminte de Revoluție măcar acum, când se împlinesc 30 de ani de atunci. Drept urmare, în fiecare seară, de la 19:00 la 20:00, oamenii sunt așteptați în Piața Unirii pentru a se alătura revoluționarilor… nu-i un strigăt la luptă, ci un strigăt de solidaritate față de cei care privesc libertatea de acolo, din cer.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here