Filiala de Cruce Roșie Vrancea se implică în sănătatea orală a copiilor

0
199

Filiala de Cruce Roșie Vrancea, ca partener de 3 ani al S.C. Colgate-Palmolive in proiectul” Colgate pentru sănătate”, se implică activ începănd cu data de 15 octombrie 2019 și pănă la sfărșitul lunii februarie 2020 în procesul de informare și constientizare al copiilor cu vărsta între 7 si 11 ani, în privința importanței pe care o are sănătatea orală, atăt pentru prevenirea unor afecțiuni grave ale dinților și gingiilor cum ar fi cariile dentare, gingivitele, paradontozele, stomatitele, etc, dar și asupra implicatțiilor mai puțin vizibile și cunoscute, dar foarte grave la vărsta maturității : miocardita, afecțiuni ale peretelui muscular al inimii, artrite, etc.

Prin urmare au fost și vor fi in continuare avizați prin proiectul prezent aproximativ 9000 de elevi din peste 60 de unități școlare din Vrancea, atăt din mediul rural căt și urban. Voluntarii care susțin aceste lecții informative și practice au fost selectați din școlile respective cu ajutorul Inspectotatului Școlar Vrancea și au fost in prealabil instruiți în cadrul unui training susținut de medicul stomatolog Cristina Bălan, din cadrul companiei Colgate-Palmolive. Aceștia sunt în momentul actual în plină acțiune de susținere a lecțiilor cu micii beneficiari, care, prin vizionarea de filmulețe, jocuri și practicarea periajului pe mulaje invață să prevină bolile mai sus amintite. Fiecare copil primește în cadrul activităților un pachețel cu produse de igienă orală. Fiecare școală din proiect a primit în funcție de numărul elevilor și săpunuri Protex, iar invățătorii voluntari un pachet cu produse de igiena.

Filiala de Cruce Roșie Vrancea le urează în continuare să obțina rezultate bune și impreună să contribuie la sănătatea vrăncenilor!

Coordonator proiect,

Prof. Lidia Boc

Comunicat de presă Filiala de Cruce Roșie Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here