Sindicatul Naţional Meridian: Oprirea examenelor de promovare în grad profesional la ANAF afectează drepturile salariaţilor de a evolua în carieră

0
237

Hotărârea Guvernului de a opri toate examenele în grad profesional pentru angajaţii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) asigură economii la buget, însă şi elimină drepturile salariaţilor de a mai evolua în cariera profesională, susţin reprezentanţii Sindicatului Naţional Meridian, într-un comunicat de presă, transmis duminică AFERPRES.

„Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţi ai Guvernului României anunţau că urmează a se aplica măsuri severe de reducere în zona cheltuielilor bugetare. Se pare că primele dispoziţii au fost date deja şi vor afecta angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) unde au fost oprite toate examenele de promovare în grad profesional. Această hotărâre va asigura unele economii la buget, însă doar prin eliminarea dreptului angajaţilor de a mai evolua în cariera profesională. Conform legii, la îndeplinirea unor condiţii de vechime şi de evaluare profesională, fiecare funcţionar public poate avansa la următorul grad. Pentru aceasta este necesar ca angajatul să promoveze un examen şi drept urmare să primească mai mulţi bani la salariu. Din păcate pentru angajaţii Fiscului, procedura de desfăşurare a acestor examene a fost oprită şi nu se ştie dacă va mai fi reluată”, precizează organizaţia sindicală.

Potrivit sursei citate, inspectorii ANAF se confruntă cu o serie de lipsuri în desfăşurarea activităţii, începând de la condiţii de muncă precare şi până la dotări necorespunzătoare.

Oficialii Meridian speră ca măsura Guvernului „să fie doar o măsură temporară”, iar „procedura să fie reluată cât mai curând, pentru că altfel, dacă se va continua pe această direcţie, activitatea Fiscului va fi iremediabil afectată şi rezultatele acestor acţiuni vor duce, de fapt, doar la diminuarea veniturilor bugetare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here