Peste ZECE MII de elevi din Vrancea au participat la evenimentul „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, organizat de Consiliul Județean

0
939

Magia Crăciunului, Magia Cărții!” a ajuns la final!

În perioada 11-13 decembrie ne-am bucurat de prezența a mii de elevi de gimnaziu din județul nostru la Sala Polivalentă, la evenimentul „Magia Crăciunului, Magia Cărții!”, organizat de Consiliul Județean Vrancea, cu ocazia Anului Cărții în România. Atât actrița Monica Davidescu, magicianul Robert Tudor, cât și Moș Crăciun și-au folosit propriile magii pentru a pune la loc de cinste pe cea care a fost regina evenimentului: CARTEA!

Tinerii au fost provocați la discuții interactive din care au înțeles că lectura, cartea le poate fi cea mai bună prietenă, îi poate duce în lumea minunată a imaginației, a magiei, în care ei pot fi orice personaj își doresc. Jocuri de cărți, obiecte care zboară în aer, animale care apar și dispar din cutiile magice au fost momentele care i-au încântat pe elevi.

Pe parcursul celor trei zile, peste 10.000 de elevi din clasele V-VIII de la toate școlile din județ au primit câte un cadou personalizat pe fiecare categorie de vârstă și gen, constând în cărți și dulciuri. Punctul culminant al spectacolului a fost acela când imaginea unui copil ales la întâmplare din sală a apărut pe ecranul magic și a primit un cadou special.

Actrița Monica Davidescu a declarat că evenimentul este unul deosebit, o idee care îi va face pe copii să se întoarcă la cărți: „Vă mulțumim domnule președinte Marian Oprișan pentru această idee minunată, de a-i face pe copii să citească cărți. Este o acțiune care merită aplaudată“.

De asemenea, magicianul Robert Tudor le-a transmis copiilor că pentru a fi fericiți, aceștia trebuie să citească!

Ne bucurăm că am putut aduce pe chipul copiilor atâtea zâmbete în pragul sărbătorilor de iarnă. Fă și tu un copil fericit!

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here