GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Între franchețea lui Dalibor Cutura și amabilitatea lui Raul Fotonea!

0
222

CSM Focșani 2007 – CSM Făgăraș 29-31 (13-15)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Pătru – 3 goluri, Cozorici, Popovici, Miroiu – 12, Popovici, Țuțu, Hrimiuc – 1, Mocanu – 4, Rață, Nuțu, Marijanac – 4, Eros – 3, Gramatic, Sladic – 2.

CSM Făgăraș: Nanov, Arsu, Turcu – 5, Grigoraș, Mateoniu, Vîlceanu, Dedu – 1, Constantinescu – 4,Ungureanu – 6, Ștefan – 2, Vancea, Cîmpan – 5, Ragot – 8.

CSM Focșani 2007 a pierdut ultimul meci disputat în acest an! Focșănenii au fost întrecuți în Sala Polivalentă de o formație a CSM Făgăraș foarte muncitoare, determinată, foarte bine grupată în apărare și eficientă în atac! Echipa gazdă, care reușise consecutiv două prestații foarte bune în compania primelor două grupări ale momentului în Liga Națională, Dinamo București și Potaissa Turda, a jucat de această dată fără vlagă, cu bulevarde în apărarea – statică și cu combinații lente, previzibile și șuturi moi în atac. Au fost câțiva jucători care au tras de ei și de echipă, însă nesprijiniți, sau insuficient puși în valoare nu au putut schimba cursul într-un singur sens al unei partide pe care CSM 2007 a pierdut-o în mod surprinzător!

Handbaliștii Făgărașului au impus ritmul partidei și au fost în avantaj pe tabela de scor, practic, de la început până la sfârșit. În câteva situații, gazdele s-au apropiat la un gol, ultima oară, la 25-26, dar au fost incapabili să egaleze, chiar dacă au avut o susținere excepțională din partea publicului. De vină poate să fi fost marele consum de energie de cele două meciuri anterioare, jucate la interval de trei zile, urmate tot după trei zile de cel de joi. De vină poate să fi fost și dezamăgirea produsă de eliminarea – în circumstanțe speciale, din Cupa României, după ce au avut calificarea în mână!

Declarațiile de după meci ale celor doi antrenori oferă o a treia perspectivă! Dalibor Cutura a vorbit despre intrarea prematură în vacanță a jucătorilor pe care nu a reușit să-i pregătească pentru a câștiga un meci foarte important. Raul Fotonea, relevă forma bună a echipei sale care a venit la Focșani să câștige.

Dalibor Cutura, antrenor, CSM Focșani 2007: ”Pentru mine, e clar că am intrat în vacanță înainte de meciul de astăzi. Nu am jucat cum trebuie să joace o echipă profesionistă. Cred că e vina mea ca antrenor că nu am putut să pregătesc jucătorii pentru un meci foarte important. Trei puncte pierdute acasă cu Făgărașul pentru mine constituie o mare dezamăgire. Dar astăzi Făgărașul a meritat victoria. A fost mult mai bună decât noi și în atac și în apărare. Noi am jucat fără nici o idee multe minute, fără agresivitate în apărare!”.

Raul Fotonea, antrenor CSM Făgăraș: „Noi ne antrenăm în fiecare zi ca să câștigăm. Așa face fiecare echipă. Câteodată se poate, câteodată nu se poate. Astăzi, ne-a ieșit și felicit băieții că au făcut un efort extraordinar. Pentru că la Focșani se câștigă greu, este o echipă bună, o sală în care este dificil de jucat din cauza presiunii pe care o pune publicul. Cu atât mai meritorie este victoria de astăzi a băieților mei. Le mulțumesc pentru cadoul făcut de sărbători!”

Antrenorul Focșaniului, dezamăgit, a avut franchețea să recunoască superioritatea oaspeților și incapacitatea echipei sale. Amabil cu gazdele, antrenorul oaspeților a apreciat că focșănenii au echipă bună și un public a cărui presiune face foarte dificil jocul adversarilor în Sala Polivalentă. Dar e cert că făgărășenii au făcut cam ce au vrut cu această echipă, bună, cu adevărat, dar nu în partida de joi seara! Povestea meciului a fost spusă, în formă concentrată, de cei doi antrenori, după final!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here